Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
3 kol yeşil soğan yaprağı
İsteğe bağlı bir ölçü sucuk kesimleri
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un 2 çay kaşığı tuz
Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı Yapılışı
Yumurta ve süt yeterlice köpürene kadar çırpılır.
Üzerine peynir rendeleri ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğan yaprağı eklenir.
Üzerine isteğe bağlı sucuklar küçük küçük doğranarak eklenir.
Tuz eklenir.
Kabartma tozu ve un elenerek yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
Ele yapışan bı hamur elde ediliyor.
Hamuru toparlayabilmek için elinizi ortada sıvı yağ ile yağlayarak yoğurabilirsiniz.
Yoğurulan hamuru 4 modüle bölüp beze haline getirin. ( elinizi yağlayabilirsiniz yapışırsa).
Bezeleri unladığınız tezgaha koyup merdane yardımıyla fotoğraflarda gösterdiğim kalınlıkta açın( yaklaşık yarım santim)
Bıçakla üçgen formlarda keserek evvelce ısıtılmış kızgın yağda iki tarafını da pişirin.
Hamuru kalın açmadığımız için içi pişiyor.Çocuğunuza sevdirmek için eğlenceli biçimlerde kesebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
3 kol yeşil soğan yaprağı
İsteğe bağlı bir ölçü sucuk kesimleri
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un 2 çay kaşığı tuz
Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı Yapılışı
Yumurta ve süt yeterlice köpürene kadar çırpılır.
Üzerine peynir rendeleri ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğan yaprağı eklenir.
Üzerine isteğe bağlı sucuklar küçük küçük doğranarak eklenir.
Tuz eklenir.
Kabartma tozu ve un elenerek yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
Ele yapışan bı hamur elde ediliyor.
Hamuru toparlayabilmek için elinizi ortada sıvı yağ ile yağlayarak yoğurabilirsiniz.
Yoğurulan hamuru 4 modüle bölüp beze haline getirin. ( elinizi yağlayabilirsiniz yapışırsa).
Bezeleri unladığınız tezgaha koyup merdane yardımıyla fotoğraflarda gösterdiğim kalınlıkta açın( yaklaşık yarım santim)
Bıçakla üçgen formlarda keserek evvelce ısıtılmış kızgın yağda iki tarafını da pişirin.
Hamuru kalın açmadığımız için içi pişiyor.Çocuğunuza sevdirmek için eğlenceli biçimlerde kesebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.