Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (una nazaran ölçü değişebilir)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı, suyu, yoğurtu, sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu yoğurma kabına koyun.
Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ek edip orta sertlikte bir hamur elde edin.
İyice yoğurduğunuz hamuru unlu tezgah üzerinde yuvarlayın ve merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Küçük çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.
Kalan hamurları toplayıp beze yapın ve tekrar çay bardağı yardımıyla kesin.
Pişilerin çok çabuk kızardığı için bütün hamura biçim verin ve ondan sonra kızartmaya başlayın.
Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın.
Pişileri alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun!
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un (una nazaran ölçü değişebilir)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtayı, suyu, yoğurtu, sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu yoğurma kabına koyun.
Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ek edip orta sertlikte bir hamur elde edin.
İyice yoğurduğunuz hamuru unlu tezgah üzerinde yuvarlayın ve merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Küçük çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.
Kalan hamurları toplayıp beze yapın ve tekrar çay bardağı yardımıyla kesin.
Pişilerin çok çabuk kızardığı için bütün hamura biçim verin ve ondan sonra kızartmaya başlayın.
Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın.
Pişileri alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun!
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı