Mayasız Pişi Tanımı İçin Gereçler
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sıvı materyalleri ekliyoruz. Süt ve yumurtayı uygunca çırpıyoruz.
Üzerine unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip, düzgünce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru az un serptiğimiz tezgaha alıp, merdane ile açıyoruz yahut yağlı kağıt ortasına koyup açın.
Daha sonra kalıpla yahut bardakla bastırarak kesiyoruz.
Kızgın yağda kızartıyoruz. Efsane bir lezzet kabardıkça kabarıyor ve asla yağ çekmiyor . Afiyet olsun.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel sıvı materyalleri ekliyoruz. Süt ve yumurtayı uygunca çırpıyoruz.
Üzerine unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip, düzgünce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru az un serptiğimiz tezgaha alıp, merdane ile açıyoruz yahut yağlı kağıt ortasına koyup açın.
Daha sonra kalıpla yahut bardakla bastırarak kesiyoruz.
Kızgın yağda kızartıyoruz. Efsane bir lezzet kabardıkça kabarıyor ve asla yağ çekmiyor . Afiyet olsun.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı