Mayasız Pişi Tanımı İçin Gereçler
︎1 adet yumurta
︎1 çay bardağı su (yarısı sütte olabilir)
︎3 yemek kaşığı yoğurt
︎2 yemek kaşığı sıvı yağ
︎1 paket kabartma tozu
︎1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
︎1 tatlı kaşığı tuz
︎4 su bardağı un
Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi alıp karıştırın.
Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin ( unun markasına nazaran ölçüde değişiklik olabilir ) ne yumuşak nede sert bir hamur olacak.
Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayın ve hafif unla merdane yardımı ile hamuru açın.
Hamur çok ince olmayacak yoksa kabarmaz hamuru bardak yada kase yardımı ile yuvarlak kesebilirsiniz yada kare kare kesebilirsiniz.
Kalan hamurları toplayıp beze ve tekrar kesin çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsini kesin ve o denli kızartmaya başlayın.
Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın ki pistleriniz puf puf olsun alt üst ederek iki tarafını da kızartın afiyet olsun.
︎1 adet yumurta
︎1 çay bardağı su (yarısı sütte olabilir)
︎3 yemek kaşığı yoğurt
︎2 yemek kaşığı sıvı yağ
︎1 paket kabartma tozu
︎1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
︎1 tatlı kaşığı tuz
︎4 su bardağı un
Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi alıp karıştırın.
Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin ( unun markasına nazaran ölçüde değişiklik olabilir ) ne yumuşak nede sert bir hamur olacak.
Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayın ve hafif unla merdane yardımı ile hamuru açın.
Hamur çok ince olmayacak yoksa kabarmaz hamuru bardak yada kase yardımı ile yuvarlak kesebilirsiniz yada kare kare kesebilirsiniz.
Kalan hamurları toplayıp beze ve tekrar kesin çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsini kesin ve o denli kızartmaya başlayın.
Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın ki pistleriniz puf puf olsun alt üst ederek iki tarafını da kızartın afiyet olsun.