Mayasız Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
125 gr margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (Sarılarını üzerine süreceğiz)
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4.5 su bardağı un (Unu kendiniz ayarlayın.Undan una fark olabilir)
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
Susam
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta ve süt karıştırma kabına alıp yoğurulur.
Sonra kabartma tozu dökülür.
Unumuzu da yavaş yavaş ekliyoruz.
Hamurumuz toplanana kadar un ekliyoruz.
Ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuza güzelce form verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırınımıza atıyoruz ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamuru için;
125 gr margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (Sarılarını üzerine süreceğiz)
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı tuz
Yaklaşık 4.5 su bardağı un (Unu kendiniz ayarlayın.Undan una fark olabilir)
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
Susam
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta ve süt karıştırma kabına alıp yoğurulur.
Sonra kabartma tozu dökülür.
Unumuzu da yavaş yavaş ekliyoruz.
Hamurumuz toplanana kadar un ekliyoruz.
Ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuza güzelce form verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırınımıza atıyoruz ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.