Mayasız Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
Bir kabın içine gereçlerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
Poğaçalarımızı şekillendirelim.
Fotoğrafta görüldüğü üzere hamuru uygunca yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Verilen ölçülere nazaran yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Şayet poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
Fırına sürmeden evvel bir mühlet hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
Bir kabın içine gereçlerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
Poğaçalarımızı şekillendirelim.
Fotoğrafta görüldüğü üzere hamuru uygunca yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Verilen ölçülere nazaran yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Şayet poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
Fırına sürmeden evvel bir mühlet hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.