Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt (Ben ev yoğurdu kullandım)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 damla limon
Alabildiği kadar un
1,5 paket kabartma tozu
İç malzeme;
300 gram köy peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Maydanoz
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu yumurtayı tuzu koyun.
Üzerine biraz un ekleyip unun üzerine kabartma tozunu ilave edip kabartma tozununun üstüne limonu sıkın.
Kabarcıklar oluşunca hamuru yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
Sadece beş on dakika dinlendirin.
Peyniri ufalayın rendelenmiş kaşarı ve ince doğranmış maydanozu ekleyin karıştırın.
Hamurdan küçük bezeler alın.
Fazla büyük almayın pişerken çok büyük oluyor.
Un yardımı ve oklava ile katmer kalınlığında açın.
Hamurun yarısına iç harçtan koyun, hamuru yarım ay şeklinde katlayın.
Isınmış sıvı yağda kızartın.
Dikkatli olmanızı tavsiye ederim çok çabuk pişen bir hamur.
Lezzetli yağ çekmeyen hafif bir lezzet. Yanında acı sos veya turşu güzel oluyor.
Afiyet şifa olsun
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt (Ben ev yoğurdu kullandım)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 damla limon
Alabildiği kadar un
1,5 paket kabartma tozu
İç malzeme;
300 gram köy peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Maydanoz
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu yumurtayı tuzu koyun.
Üzerine biraz un ekleyip unun üzerine kabartma tozunu ilave edip kabartma tozununun üstüne limonu sıkın.
Kabarcıklar oluşunca hamuru yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
Sadece beş on dakika dinlendirin.
Peyniri ufalayın rendelenmiş kaşarı ve ince doğranmış maydanozu ekleyin karıştırın.
Hamurdan küçük bezeler alın.
Fazla büyük almayın pişerken çok büyük oluyor.
Un yardımı ve oklava ile katmer kalınlığında açın.
Hamurun yarısına iç harçtan koyun, hamuru yarım ay şeklinde katlayın.
Isınmış sıvı yağda kızartın.
Dikkatli olmanızı tavsiye ederim çok çabuk pişen bir hamur.
Lezzetli yağ çekmeyen hafif bir lezzet. Yanında acı sos veya turşu güzel oluyor.
Afiyet şifa olsun
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı