Mayasız , Yumurtasız Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2-2, 5 su bardağı ortası un (200 ml.lik bardakla)
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Mayasız , Yumurtasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Merdane yardımıyla yaklaşık milföy kalınlığında inceltiyoruz.
Kalıpla yada rulet yardımıyla istediğimiz halde kesiyoruz.
Bol kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz.
Balonlaşma için yağa birinci attığımız vakit üst yüzeyinde yağlanmasını sağlayın kesinlikle.
1 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2-2, 5 su bardağı ortası un (200 ml.lik bardakla)
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Mayasız , Yumurtasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Merdane yardımıyla yaklaşık milföy kalınlığında inceltiyoruz.
Kalıpla yada rulet yardımıyla istediğimiz halde kesiyoruz.
Bol kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz.
Balonlaşma için yağa birinci attığımız vakit üst yüzeyinde yağlanmasını sağlayın kesinlikle.