Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Yaklaşık 500 gram un
200 ml ılık su (1 su bardağı)
100 ml ılık süt (1 çay bardağı)
50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alalım. Unu denetimli bir formda ekleyerek yumuşak ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine çok az sıvı yağ gezdirip hamuru toparlayalım.
Zamanınız varsa 15-20 dakika dinlendirin. Böylelikle daha rahat açabilirsiniz lakin mecbur değil.
Hamuru 10-12 adet eşit bezeye ayırıp yuvarlayalım.
Unladığımız tezgahta merdane yada oklava yardımıyla ince olacak halde açalım. Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. Fazla yüksek ayarda olmasın. Yufkaları daima çevirerek yakmadan pişirelim.
Not: Hamur ince olduğu için çok uzun pişirip kurutmayın. Daima çevirin hafif renk alması kâfi. Pişen lavaşları hiç bekletmeden bir mutfak bezin ortasına üst üste dizin. Şayet daha sonra tüketecekseniz lavaşları bezin ortasına sarın ve bir poşete yerleştirin. Bu formda yumuşak kalacaktır.
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yaklaşık 500 gram un
200 ml ılık su (1 su bardağı)
100 ml ılık süt (1 çay bardağı)
50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alalım. Unu denetimli bir formda ekleyerek yumuşak ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine çok az sıvı yağ gezdirip hamuru toparlayalım.
Zamanınız varsa 15-20 dakika dinlendirin. Böylelikle daha rahat açabilirsiniz lakin mecbur değil.
Hamuru 10-12 adet eşit bezeye ayırıp yuvarlayalım.
Unladığımız tezgahta merdane yada oklava yardımıyla ince olacak halde açalım. Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. Fazla yüksek ayarda olmasın. Yufkaları daima çevirerek yakmadan pişirelim.
Not: Hamur ince olduğu için çok uzun pişirip kurutmayın. Daima çevirin hafif renk alması kâfi. Pişen lavaşları hiç bekletmeden bir mutfak bezin ortasına üst üste dizin. Şayet daha sonra tüketecekseniz lavaşları bezin ortasına sarın ve bir poşete yerleştirin. Bu formda yumuşak kalacaktır.
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı