Medovik Pasta Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un (Yinede denetimli koyun)
Kreması İçin
4 paket krema 800 ml
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı bal
4 paket krema sıklaştırıcı
Medovik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz pudra şekeri ve krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz kuyulaştıktan sonra 2 yemek kaşı bal ekleyip tekrar 1 dakika çırpıyoruz dikkat edin krema kesilmesin daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Hamuru için yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz tereyağı uygun bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
Eridikten sonra bal ekleyip ve karbonat ekleyip köpürdükten sonra ocaktan alıyoruz yumurta şeker karışımına ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz hafif ele yapışan bir kıvamda olacak hamurumuzu 10 eşit modüle ayırıyoruz tezgahı unlayıp tek tek hamurları servis tabağından biraz büyük olacak biçimde açıyoruz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 4 dakika pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca hamurlarımızın üzerine servis tabağı koyup kenarlarını kesiyoruz.
Kestiğimiz kesimleri robottan geçirmek için ayırıyoruz bütün hamurlara birebir süreci yaptıktan sonra birinci hamurumuzu servis tabağına alıyoruz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz kremadan sürüyoruz bu süreci her kata yapıyoruz 10 katı tamamladıktan sonra geri kalan kremayla üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
Ayırmış olduğumuz hamur modüllerini un haline gelene kadar robottan geçiriyoruz ve pastamızın kenarlarını üzerini kapatıyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un (Yinede denetimli koyun)
Kreması İçin
4 paket krema 800 ml
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı bal
4 paket krema sıklaştırıcı
Medovik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kremayı uygun bir kaba alıyoruz pudra şekeri ve krema sıklaştırıcı ekleyip yoğunlaşana kadar mikserle çırpıyoruz kuyulaştıktan sonra 2 yemek kaşı bal ekleyip tekrar 1 dakika çırpıyoruz dikkat edin krema kesilmesin daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Hamuru için yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz tereyağı uygun bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
Eridikten sonra bal ekleyip ve karbonat ekleyip köpürdükten sonra ocaktan alıyoruz yumurta şeker karışımına ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz hafif ele yapışan bir kıvamda olacak hamurumuzu 10 eşit modüle ayırıyoruz tezgahı unlayıp tek tek hamurları servis tabağından biraz büyük olacak biçimde açıyoruz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 4 dakika pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca hamurlarımızın üzerine servis tabağı koyup kenarlarını kesiyoruz.
Kestiğimiz kesimleri robottan geçirmek için ayırıyoruz bütün hamurlara birebir süreci yaptıktan sonra birinci hamurumuzu servis tabağına alıyoruz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz kremadan sürüyoruz bu süreci her kata yapıyoruz 10 katı tamamladıktan sonra geri kalan kremayla üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
Ayırmış olduğumuz hamur modüllerini un haline gelene kadar robottan geçiriyoruz ve pastamızın kenarlarını üzerini kapatıyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.