Medovik Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağ
150 gram bal
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın karbonat
1 paket vanilya
4 adet yumurta
6 su bardağı un
Arası için:
1 paket pasta kreması
1 paket krem şanti
1 kutu sıvı krema
Süt reçeli
Süt
Medovik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavada yağı eritin.
Üzerine bal ekleyip karıştırın.
Karbonat ve şekeri de ek edin süratlice karamel rengini alana kadar karıştırın.
Ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip katıştırın.
Soğuduğunda tek tek yumurtaları kırıp çırpın.
Azar azar un ek edin.
Ele az yapışan bir hamur oluyor.
Dolapta yaklaşık yarım saat bekletin.
Dolaptan çıkartıp tezgaha biraz un serpin toparlamaya çalışın.
6 eşit kesime bölün.
Elinizle yuvarlayıp servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerine çatalla delikler açın.
160 derece de evvelden ısıtılmış fırında tek tek 12 dakika pişirin.
Kremayı hazırlayın.Önce kremayı mikserle yüksek zamanda çırpın.
Pasta kreması ve krem şantiyi ekleyip süt ek edin ( ardındaki tarife nazaran hazırlayın).
Bisküviler soğuduğunda hafif süt ile ıslatıp çokça kremadan kullanın.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.Ben besin boyası tercih ettim.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Medovik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağ
150 gram bal
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın karbonat
1 paket vanilya
4 adet yumurta
6 su bardağı un
Arası için:
1 paket pasta kreması
1 paket krem şanti
1 kutu sıvı krema
Süt reçeli
Süt
Medovik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavada yağı eritin.
Üzerine bal ekleyip karıştırın.
Karbonat ve şekeri de ek edin süratlice karamel rengini alana kadar karıştırın.
Ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip katıştırın.
Soğuduğunda tek tek yumurtaları kırıp çırpın.
Azar azar un ek edin.
Ele az yapışan bir hamur oluyor.
Dolapta yaklaşık yarım saat bekletin.
Dolaptan çıkartıp tezgaha biraz un serpin toparlamaya çalışın.
6 eşit kesime bölün.
Elinizle yuvarlayıp servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerine çatalla delikler açın.
160 derece de evvelden ısıtılmış fırında tek tek 12 dakika pişirin.
Kremayı hazırlayın.Önce kremayı mikserle yüksek zamanda çırpın.
Pasta kreması ve krem şantiyi ekleyip süt ek edin ( ardındaki tarife nazaran hazırlayın).
Bisküviler soğuduğunda hafif süt ile ıslatıp çokça kremadan kullanın.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.Ben besin boyası tercih ettim.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
Medovik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı