Medovik Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1.5 çay kaşığı karbonat
3.5 su bardağı un
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal
Medovik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayalım. Kremayı pudra şekerini ve balı ekleyip krema koyu bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
Üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim. Hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar düzgünce çırpalım.
Bir tavada tereyağını eritelim, üzerine balı ve karbonatı koyalım ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler olduğunu göreceksiniz. Bu karışımı çırptığımız yumurta ve şeker karışımının içine ek edelim.
Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 3. 5 su bardağı un ek ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekecek.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve süratlice rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 kesime keselim.
Her parçayı unlu bir yerde merdane yardımıyla açalım. Bir yemek tabağı yahut tencere kapağı büyüklüğünde açmanız kâfi olacaktır.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamurları tek tek pişirelim. Üzerine çatalla delikler açalım fazla kabarmasın (pişmesi 4-5 dakika sürüyor. Başka hamuru açana kadar pişmiş oluyor).
Kızartmasına fırsat vermeden hafif pembeleşince hamurları fırından çıkaralım. Çok fazla soğumadan daire halinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı aksi yatırıp bıçakla kenarları keselim.
Kenarlardan kalan kesimleri da bir kasede biriktirelim. 8 bezeyide bu halde hazırlayalım. Dolaptaki kremayı çıkarıp birinci hamurun üzerine çokça yayalım. 8 katı bu formda ortalarına krema sürerek (ortalama 3 yemek kaşığı) tamamlayalım.
Kalan kremayı yanlarını ve üzerini kapatacak biçimde kaplayalım. Kenara ayırdığımız kekparçalarını robottan çok ince olmayacak halde çekelim. Pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastanın üzerine değmeyecek biçimde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim sonraki gün üzerine bal dökerek servis edebilirsiniz (tarifte yok ancak ben üzeri için birazda ceviz kullandım) çok çok beğenilen bir tanım oldu deneyeceklere afiyet olsun.
Medovik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1.5 çay kaşığı karbonat
3.5 su bardağı un
Kreması için;
600 ml süt kreması
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal
Medovik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayalım. Kremayı pudra şekerini ve balı ekleyip krema koyu bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
Üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim. Hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar düzgünce çırpalım.
Bir tavada tereyağını eritelim, üzerine balı ve karbonatı koyalım ocağı kapatıp karıştıralım, üzerinde köpükler olduğunu göreceksiniz. Bu karışımı çırptığımız yumurta ve şeker karışımının içine ek edelim.
Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 3. 5 su bardağı un ek ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekecek.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve süratlice rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 kesime keselim.
Her parçayı unlu bir yerde merdane yardımıyla açalım. Bir yemek tabağı yahut tencere kapağı büyüklüğünde açmanız kâfi olacaktır.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamurları tek tek pişirelim. Üzerine çatalla delikler açalım fazla kabarmasın (pişmesi 4-5 dakika sürüyor. Başka hamuru açana kadar pişmiş oluyor).
Kızartmasına fırsat vermeden hafif pembeleşince hamurları fırından çıkaralım. Çok fazla soğumadan daire halinde keselim. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı aksi yatırıp bıçakla kenarları keselim.
Kenarlardan kalan kesimleri da bir kasede biriktirelim. 8 bezeyide bu halde hazırlayalım. Dolaptaki kremayı çıkarıp birinci hamurun üzerine çokça yayalım. 8 katı bu formda ortalarına krema sürerek (ortalama 3 yemek kaşığı) tamamlayalım.
Kalan kremayı yanlarını ve üzerini kapatacak biçimde kaplayalım. Kenara ayırdığımız kekparçalarını robottan çok ince olmayacak halde çekelim. Pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.
Pastanın üzerine değmeyecek biçimde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim sonraki gün üzerine bal dökerek servis edebilirsiniz (tarifte yok ancak ben üzeri için birazda ceviz kullandım) çok çok beğenilen bir tanım oldu deneyeceklere afiyet olsun.
Medovik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı