Son konular

Medovik

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Medovik Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvileri için
300 gram tereyağ
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta,
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için
3 paket sıvı krema (600 gr)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker

Medovik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağ alınır.
Tereyağ biraz erimeye başlayınca toz şeker ve bal eklenir ve devamlı karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır.
Hafif kaynamaya başlayınca, göz göz olunca içine karbonat eklenir ve hızlıca karıştırılır.
Bu şekilde 1 dk kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Başka bir kaba alınır ve karıştırılarak biraz soğutulur.
Biraz ılıyınca yumurtalar tek tek eklenir ve her seferinde iyice karıştırılır. Yumurtalar yedirildikten sonra yavaş yavaş un eklenir ve iyice karıştırılır.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Sonra bu hamur 9 bezeye ayrılır. Eğer daha fazla katman yapmak istiyorsanız ona göre ayırın. Ben 24 cm kadar 9 katmanlı yaptım. Vaktiniz varsa bezeleri buzdolabında biraz bekletebilirsiniz.
Bezeler, altına ve üstüne yağlı kağıt konularak merdane ile açılır ve her biri 200 derce fırında 4 dk kadar kadar pişirilir. Ben biri pişerken diğerini açıyorum hepsini tek tek pişireceğiz çünkü.
Tüm bisküviler piştikten sonra bir tencere kapağıyla yuvarlak şekilde kesilir. Etrafındaki parçalar iyice ufalanır. Rondodan geçirilir. Dışını bezemek için kullanacağız.
Krema yapılışı,Sıvı krema çırpma kabına alınır.
İçine şeker eklenir ve katılaşana kadar iyice çırpılır.
Tüm bisküvilerin arasına krema sürülerek katlar çıkılır.
En son çevresi krema ile kaplanır ve toz haline getirilmiş bisküvi ile bulanır. Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir ki bisküvi kremayı iyice çeksin. Afiyet olsun ben üzerini kekik yaprakları ve kızılcık ile süsledim
İsteyen üzerine ceviz ve bal da dökebilir
Püf noktalar,Yumurtaları harç çok sıcakken koymayın ki yumurta pişmesin. Kremayı bol sürün çünkü bisküvi çekecek.
Medovik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler 3 adet yumurta 100 gram bal (3 yemek kaşığı) 100 gram tereyağ (yumuşak) 1,5 çay kaşığı karbonat 120 gram şeker (2/3 su bardağı) 350-400 gram un (3,5-4 su bardağı) Krema 400 ml sıvı krema 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Medovik Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağ 150 gram bal 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın karbonat 1 paket vanilya 4 adet yumurta 6 su bardağı un Arası için: 1 paket pasta kreması 1 paket krem şanti 1 kutu sıvı krema Süt reçeli Süt Medovik Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Rus Pastası Medovik Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 3 yumurta 4 su bardağı un 100 gram tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı bal 1,5 çay kaşığı karbonat Krema Materyali 500 ml krema 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı bal Üzeri İçin 1 su bardağı kıyılmış ceviz Çikolata sosu Rus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kolay Medovik Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 yumurta 1/3 çay bardağı süt 1/3 çay bardağı yoğurt 1/3 çay bardağı sıvı yağ (bu 3 sıvı toplamda 1 çay bardağı ediyor) 3-4 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde) Kreması için; 1 paket hindistan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Medovik Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı bal 1.5 çay kaşığı karbonat 3.5 su bardağı un Kreması için; 600 ml süt kreması 6 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yemek kaşığı bal Medovik Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt