Medovik Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvileri için
300 gram tereyağ
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta,
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için
3 paket sıvı krema (600 gr)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
Medovik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağ alınır.
Tereyağ biraz erimeye başlayınca toz şeker ve bal eklenir ve devamlı karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır.
Hafif kaynamaya başlayınca, göz göz olunca içine karbonat eklenir ve hızlıca karıştırılır.
Bu şekilde 1 dk kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Başka bir kaba alınır ve karıştırılarak biraz soğutulur.
Biraz ılıyınca yumurtalar tek tek eklenir ve her seferinde iyice karıştırılır. Yumurtalar yedirildikten sonra yavaş yavaş un eklenir ve iyice karıştırılır.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Sonra bu hamur 9 bezeye ayrılır. Eğer daha fazla katman yapmak istiyorsanız ona göre ayırın. Ben 24 cm kadar 9 katmanlı yaptım. Vaktiniz varsa bezeleri buzdolabında biraz bekletebilirsiniz.
Bezeler, altına ve üstüne yağlı kağıt konularak merdane ile açılır ve her biri 200 derce fırında 4 dk kadar kadar pişirilir. Ben biri pişerken diğerini açıyorum hepsini tek tek pişireceğiz çünkü.
Tüm bisküviler piştikten sonra bir tencere kapağıyla yuvarlak şekilde kesilir. Etrafındaki parçalar iyice ufalanır. Rondodan geçirilir. Dışını bezemek için kullanacağız.
Krema yapılışı,Sıvı krema çırpma kabına alınır.
İçine şeker eklenir ve katılaşana kadar iyice çırpılır.
Tüm bisküvilerin arasına krema sürülerek katlar çıkılır.
En son çevresi krema ile kaplanır ve toz haline getirilmiş bisküvi ile bulanır. Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir ki bisküvi kremayı iyice çeksin. Afiyet olsun ben üzerini kekik yaprakları ve kızılcık ile süsledim
İsteyen üzerine ceviz ve bal da dökebilir
Püf noktalar,Yumurtaları harç çok sıcakken koymayın ki yumurta pişmesin. Kremayı bol sürün çünkü bisküvi çekecek.
Medovik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Bisküvileri için
300 gram tereyağ
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta,
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için
3 paket sıvı krema (600 gr)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
Medovik Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağ alınır.
Tereyağ biraz erimeye başlayınca toz şeker ve bal eklenir ve devamlı karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır.
Hafif kaynamaya başlayınca, göz göz olunca içine karbonat eklenir ve hızlıca karıştırılır.
Bu şekilde 1 dk kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Başka bir kaba alınır ve karıştırılarak biraz soğutulur.
Biraz ılıyınca yumurtalar tek tek eklenir ve her seferinde iyice karıştırılır. Yumurtalar yedirildikten sonra yavaş yavaş un eklenir ve iyice karıştırılır.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Sonra bu hamur 9 bezeye ayrılır. Eğer daha fazla katman yapmak istiyorsanız ona göre ayırın. Ben 24 cm kadar 9 katmanlı yaptım. Vaktiniz varsa bezeleri buzdolabında biraz bekletebilirsiniz.
Bezeler, altına ve üstüne yağlı kağıt konularak merdane ile açılır ve her biri 200 derce fırında 4 dk kadar kadar pişirilir. Ben biri pişerken diğerini açıyorum hepsini tek tek pişireceğiz çünkü.
Tüm bisküviler piştikten sonra bir tencere kapağıyla yuvarlak şekilde kesilir. Etrafındaki parçalar iyice ufalanır. Rondodan geçirilir. Dışını bezemek için kullanacağız.
Krema yapılışı,Sıvı krema çırpma kabına alınır.
İçine şeker eklenir ve katılaşana kadar iyice çırpılır.
Tüm bisküvilerin arasına krema sürülerek katlar çıkılır.
En son çevresi krema ile kaplanır ve toz haline getirilmiş bisküvi ile bulanır. Mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir ki bisküvi kremayı iyice çeksin. Afiyet olsun ben üzerini kekik yaprakları ve kızılcık ile süsledim
İsteyen üzerine ceviz ve bal da dökebilir
Püf noktalar,Yumurtaları harç çok sıcakken koymayın ki yumurta pişmesin. Kremayı bol sürün çünkü bisküvi çekecek.
Medovik Tarifi Fotoğraflı Yapılışı