Mekik Tatlısı (Açması Çok Kolay Kusursuz Bir Tatlı) Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Açmak İçin
Nişasta (Buğday nişastası kullandım)
4,5 su bardağı un
İç Harcı İçin
İnce kıyılmış ceviz
Üzeri İçin
250 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kullanılan çay bardağı ince muhakkak su bardağı 250 ml (Malzemeler 40 a 30 iki tepsi içindir)
Mekik Tatlısı (Açması Çok Kolay Olağanüstü Bir Tatlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, su, yumurta, kabartma tozu, sirke ve tuzu koyarak çırpıcı ile çırpıyoruz yavaş yavaş un ek ederek ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz 4, 5 su bardağı un kullandım.
Yoğrulan hamur üzeri kapatılarak buzdolabının alt kısmında en az 1- 2 saat dinlenmeye bırakılır.
Bu ortada şerbeti için su ve şeker ocağa alınır karıştırılıp 1 dilim limon ek edilir kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra 15 -20 dakika orta ateşte tutulur soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur 15 bezeye ayrılır hafif unlanmış bir tepsiye konulur üzeri kapatılır 5 dakika dinlendirilir.
sonra nişasta serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır sonra oklavayla açılacak kadar azar azar nişasta serperek inceltebileceğimiz kadar açılır yufka rahat kolay açılıyor.
Açılan yufka iki taraftan elle ortada pile biçiminde birleştirilir eşit aralıklarla 2 cm boşluk kalacak formda ceviz yerleştirilir yufkanın yanları üst üste kapatılır.
Boşluk kısımlar işaret parmağınız baş parmağımızla sıkıştırılır boğumlar bıçakla kesilir pile kısımlar üste gelecek halde tepsiye dizilir fotoğrafta görülüyor haller.
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı eşit ölçüde gezdirilir evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Açmak İçin
Nişasta (Buğday nişastası kullandım)
4,5 su bardağı un
İç Harcı İçin
İnce kıyılmış ceviz
Üzeri İçin
250 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kullanılan çay bardağı ince muhakkak su bardağı 250 ml (Malzemeler 40 a 30 iki tepsi içindir)
Mekik Tatlısı (Açması Çok Kolay Olağanüstü Bir Tatlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, su, yumurta, kabartma tozu, sirke ve tuzu koyarak çırpıcı ile çırpıyoruz yavaş yavaş un ek ederek ele yapışmayan ve çok yumuşak olmayan kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz 4, 5 su bardağı un kullandım.
Yoğrulan hamur üzeri kapatılarak buzdolabının alt kısmında en az 1- 2 saat dinlenmeye bırakılır.
Bu ortada şerbeti için su ve şeker ocağa alınır karıştırılıp 1 dilim limon ek edilir kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra 15 -20 dakika orta ateşte tutulur soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur 15 bezeye ayrılır hafif unlanmış bir tepsiye konulur üzeri kapatılır 5 dakika dinlendirilir.
sonra nişasta serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır sonra oklavayla açılacak kadar azar azar nişasta serperek inceltebileceğimiz kadar açılır yufka rahat kolay açılıyor.
Açılan yufka iki taraftan elle ortada pile biçiminde birleştirilir eşit aralıklarla 2 cm boşluk kalacak formda ceviz yerleştirilir yufkanın yanları üst üste kapatılır.
Boşluk kısımlar işaret parmağınız baş parmağımızla sıkıştırılır boğumlar bıçakla kesilir pile kısımlar üste gelecek halde tepsiye dizilir fotoğrafta görülüyor haller.
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı eşit ölçüde gezdirilir evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.