Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
2 orta uzunluk havuç
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle, evvelden temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız patates, soğan ve havucu tencerede 5 dk kavuruyoruz.
Yıkanmış olan, mercimeği tencereye ek edip, 3 dk daha kavuruyoruz.
Üzerine kaynamış yaklaşık 2 lt su ve evvelce yapıp buzluğa koyduğum ilik suyundan ek ediyoruz. (su çok koymayınız, şayet katı olursa sonra su ek etmesi daha kolay olur).
30 dk kısık ateşte bırakıyoruz.
Tuz, kimyon ve toz biberi ek edip, blenderdan geçirelim.
2-3 dk daha karıştırıp, üzerine limon sıkılıp, az karabiber ile servise hazırdır.
Afiyet olsun .
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta uzunluk patates
1 orta uzunluk soğan
2 orta uzunluk havuç
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 tatlı kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle, evvelden temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız patates, soğan ve havucu tencerede 5 dk kavuruyoruz.
Yıkanmış olan, mercimeği tencereye ek edip, 3 dk daha kavuruyoruz.
Üzerine kaynamış yaklaşık 2 lt su ve evvelce yapıp buzluğa koyduğum ilik suyundan ek ediyoruz. (su çok koymayınız, şayet katı olursa sonra su ek etmesi daha kolay olur).
30 dk kısık ateşte bırakıyoruz.
Tuz, kimyon ve toz biberi ek edip, blenderdan geçirelim.
2-3 dk daha karıştırıp, üzerine limon sıkılıp, az karabiber ile servise hazırdır.
Afiyet olsun .