Mercimek Çorbası Tarifi (Esnaf Lokantalarının Meşhur) İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz kendi damak tadınıza göre ayarlayın
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çimdik un
1 çorba kaşığı sıvı yağ (Sıvı yağını tereyağımız yanmasın diye ekliyoruz
Mercimek Çorbası Tarifi (Esnaf Lokantalarının Meşhur) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Genişçe bir tencerenin içine mercimeğimizi alalım.
Üzerine kaynamış olan suyumuzu ve tuzumuzu ekliyelim ateşi orta ateşe alalım.
Ve çorbamızın köpüğünü alıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Diğer yandan sos tavamıza yağlarımızı alalım.
Eriyen yağın içine unumuzu ekliyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Pişen çorbanın üzerine ekliyelim ve ateşten alalım blendırdan geçirelim ve ateşe alıp yarım limon suyunu sıkalım bikaçdakika daha kaynatalım ve ateşten alalım.
Üzeri için uygun bir sos tavasına yağımızı alalım.
Pul biberimizi ekliyelim ve bir çimdik un ekliyelim altını kapattım unu yağımız köpürsün diye ekliyoruz.
Yağımızı çorbamızın servis aşamasında üzerine döküyoruz servise hazır. Afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Tarifi (Esnaf Lokantalarının Meşhur) Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz kendi damak tadınıza göre ayarlayın
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı un
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çimdik un
1 çorba kaşığı sıvı yağ (Sıvı yağını tereyağımız yanmasın diye ekliyoruz
Mercimek Çorbası Tarifi (Esnaf Lokantalarının Meşhur) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Genişçe bir tencerenin içine mercimeğimizi alalım.
Üzerine kaynamış olan suyumuzu ve tuzumuzu ekliyelim ateşi orta ateşe alalım.
Ve çorbamızın köpüğünü alıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Diğer yandan sos tavamıza yağlarımızı alalım.
Eriyen yağın içine unumuzu ekliyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Pişen çorbanın üzerine ekliyelim ve ateşten alalım blendırdan geçirelim ve ateşe alıp yarım limon suyunu sıkalım bikaçdakika daha kaynatalım ve ateşten alalım.
Üzeri için uygun bir sos tavasına yağımızı alalım.
Pul biberimizi ekliyelim ve bir çimdik un ekliyelim altını kapattım unu yağımız köpürsün diye ekliyoruz.
Yağımızı çorbamızın servis aşamasında üzerine döküyoruz servise hazır. Afiyet olsun.
Mercimek Çorbası Tarifi (Esnaf Lokantalarının Meşhur) Fotoğraflı Yapılışı