Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı mercimek
2 litre sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tutam yemek kaşığı nane
1 tutam tuz (İsteğe nazaran artırılabilir)
İsteğe bağlı toz biber üzerine kızartıp katıla bilir
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri güzelce yıkıyoruz.
Yıkandıktan sonra üzerine su ve sıvı yağı ekleyip, kaynatmaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra blerdır ile güzelce eziyoruz.
Daha sonra baharatları ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
Güzelce kaynadıktan sonra yemeğe hazır herkese afiyet olsun
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı mercimek
2 litre sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 tutam yemek kaşığı nane
1 tutam tuz (İsteğe nazaran artırılabilir)
İsteğe bağlı toz biber üzerine kızartıp katıla bilir
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri güzelce yıkıyoruz.
Yıkandıktan sonra üzerine su ve sıvı yağı ekleyip, kaynatmaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra blerdır ile güzelce eziyoruz.
Daha sonra baharatları ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
Güzelce kaynadıktan sonra yemeğe hazır herkese afiyet olsun
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı