Mercimek Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 tane küçük kuru soğan
1 diş küçük sarımsak
1 çay bardağı mercimek
2 litre su sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı yemeklik olacak halde küçük küçük doğruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz.
Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç defa karıştırıyoruz.
Son olarak sıcak suyu da ekleyip zerdeçal karabiber ve tuzunu koyuyoruz.
Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Dilerseniz üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biberi gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt