Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 orta uzunluk soğan
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
Tuz
2 litre su
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış 1 adet orta uzunluk soğanı atın ve biraz daha kavurun.
Güzelce yıkanmış 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği ekleyin. Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlayın.
Üstüne 2 litre kaynamış su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Şayet çorbanız katılaşırsa üstüne bir ölçü daha kaynamış su ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirin.
1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin ve karıştırın. İşte enfes lokanta adabı mercimek çorbanız hazır. Afiyet olsun
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 orta uzunluk soğan
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
Tuz
2 litre su
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış 1 adet orta uzunluk soğanı atın ve biraz daha kavurun.
Güzelce yıkanmış 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği ekleyin. Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlayın.
Üstüne 2 litre kaynamış su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Şayet çorbanız katılaşırsa üstüne bir ölçü daha kaynamış su ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirin.
1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin ve karıştırın. İşte enfes lokanta adabı mercimek çorbanız hazır. Afiyet olsun