Mercimek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur(ben esmer kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
2 dal taze soğan
2-3 su bardağı su (mercimeğin suyu çekmesine göre değişir )
Kimyon, pulbiber, nane,karabiber,tuz
Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı mercimek uygun bir tencereye alınır üzerine su eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Kontrollü olmakta fayda var su miktarı değişebilir.
Suyunu çeken mercimeğin altı kapatılır içine ince bulgur eklenir iyice birbirine geçecek şekilde karıştırılır tencerenin kapağını kapatıp 30 dk kadar dinlendirilir.
Uygun bir tavanın içine sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanlar alınır.
İyice pişirilir ben soğanı çok pişiriyorum böylelikle ağıza diri diri soğan gelmiyor size de bu şekilde öneririm.
İyice kavrulan soğanların içine salça eklenip 3 4 dk kadar daha karıştırılarak pişirilir ardından baharatlar eklenir ocaktan alınır.
İki harcımız da soğuyunca uygun bir yoğurma kabına alınarak soğanlı karışım ile mercimekler birleştirilir.
Taze soğan da doğranarak yoğurma kabına alınır.
Mercimek köftesi iyice yoğurup şekil verilir.
İsteğe bağlı olarak biraz daha baharat ekleyebilirsiniz damak zevkinize göre yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Mercimek Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur(ben esmer kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
2 dal taze soğan
2-3 su bardağı su (mercimeğin suyu çekmesine göre değişir )
Kimyon, pulbiber, nane,karabiber,tuz
Mercimek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kırmızı mercimek uygun bir tencereye alınır üzerine su eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Kontrollü olmakta fayda var su miktarı değişebilir.
Suyunu çeken mercimeğin altı kapatılır içine ince bulgur eklenir iyice birbirine geçecek şekilde karıştırılır tencerenin kapağını kapatıp 30 dk kadar dinlendirilir.
Uygun bir tavanın içine sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanlar alınır.
İyice pişirilir ben soğanı çok pişiriyorum böylelikle ağıza diri diri soğan gelmiyor size de bu şekilde öneririm.
İyice kavrulan soğanların içine salça eklenip 3 4 dk kadar daha karıştırılarak pişirilir ardından baharatlar eklenir ocaktan alınır.
İki harcımız da soğuyunca uygun bir yoğurma kabına alınarak soğanlı karışım ile mercimekler birleştirilir.
Taze soğan da doğranarak yoğurma kabına alınır.
Mercimek köftesi iyice yoğurup şekil verilir.
İsteğe bağlı olarak biraz daha baharat ekleyebilirsiniz damak zevkinize göre yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Mercimek Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı