Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
1 adet limon suyu
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye 2 su bardağı kırmızı mercimeği alalım.
Ardından 5 su bardağı suyu da ekleyelim ve haşlanmaya bırakalım.
Yeşilliğimizi iyice yıkayıp doğrama tahtamıza alalım.
Yarım demet maydanozu alıp ince ince doğrayalım.
Ara ara karıştırarak haşladığımız suyunu çeken mercimeğe 1,5 su bardağı ince bulguru da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Suyunu çeken mercimeği ocaktan alalım. 30 dakika dinlendirelim.
Uygun bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı dökelim.
Küçük küpler halinde doğradığımız 2 adet orta boy kuru soğanı da ekleyelim ve kavuralım.
Kavurduğumuz soğanlara 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Ardından 1 su bardağı suyu da ekleyelim ve kaynatalım.
Ocaktan alıp dinlendirdiğim mercimeği derince bir kaba alalım.
Ardından hazırladığımız sosu üzerine ekleyelim.
Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve 1 adet limon suyunu ekleyelim.
Karışımın rengi kırmızı olana kadar güzelce karıştıralım.
Kıydığımız maydanozu ve soğanları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Güzelce karıştırdıktan sonra elimizle şekil verdiğimiz mercimek köftelerimizi kıvırcık marul eşliğinde servis edebiliriz.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
1 adet limon suyu
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye 2 su bardağı kırmızı mercimeği alalım.
Ardından 5 su bardağı suyu da ekleyelim ve haşlanmaya bırakalım.
Yeşilliğimizi iyice yıkayıp doğrama tahtamıza alalım.
Yarım demet maydanozu alıp ince ince doğrayalım.
Ara ara karıştırarak haşladığımız suyunu çeken mercimeğe 1,5 su bardağı ince bulguru da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Suyunu çeken mercimeği ocaktan alalım. 30 dakika dinlendirelim.
Uygun bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı dökelim.
Küçük küpler halinde doğradığımız 2 adet orta boy kuru soğanı da ekleyelim ve kavuralım.
Kavurduğumuz soğanlara 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Ardından 1 su bardağı suyu da ekleyelim ve kaynatalım.
Ocaktan alıp dinlendirdiğim mercimeği derince bir kaba alalım.
Ardından hazırladığımız sosu üzerine ekleyelim.
Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve 1 adet limon suyunu ekleyelim.
Karışımın rengi kırmızı olana kadar güzelce karıştıralım.
Kıydığımız maydanozu ve soğanları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Güzelce karıştırdıktan sonra elimizle şekil verdiğimiz mercimek köftelerimizi kıvırcık marul eşliğinde servis edebiliriz.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı