Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
1 küçük patates
2,5 – 3 su bardağı su (2,5 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates-biber salça (karışık olabilir)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz (baharatları damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilir ya da değiştirebilirsiniz.)
Yarım limon suyu
Maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
Ardından patatesi rendeleyip üzerine suyu ekliyoruz.
Orta ateşte kapağı kapalı biçimde pişmeye bırakıyoruz.
Ara orta kapağı açıp karıştırın hem suyu çekmiş mi diye denetim etmiş olursunuz hem de daha hoş pişer.
Mercimek suyu çektikten sonra ocağı söndürüyoruz bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ki bulgur mercimekle birlikte özdeşip yumuşamaya başlasın.
Sonrasında bir tavaya zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıp biraz kavuruyoruz.
Hafif pembeleşinceye kadar sonrasında salçasını ekleyip bir dakika daha kavuruyoruz.
Ardından suyu çekip şişmiş mercimek ve bulgurumuzla salçamızı buluşturuyoruz.
Limon suyunu sıkıyoruz.
Bu kademede baharatlarıda ekleyebilirsiniz.
Son olarak maydanozları da ekleyip bitiriyoruz.
Şekil verip servis edebiliriz.
Mercimek köftesini karıştırırken damak zevkinize nazaran baharatların ölçülerini artırıp azaltabilirsiniz.
Yağ oranınıda tıpkı halde fazla isterseniz son evrede ekleyebilirsiniz.
Ben maydanoz kullanmadım bu seferlik siz karıştırırken bir tutam doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
1 küçük patates
2,5 – 3 su bardağı su (2,5 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates-biber salça (karışık olabilir)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz (baharatları damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilir ya da değiştirebilirsiniz.)
Yarım limon suyu
Maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
Ardından patatesi rendeleyip üzerine suyu ekliyoruz.
Orta ateşte kapağı kapalı biçimde pişmeye bırakıyoruz.
Ara orta kapağı açıp karıştırın hem suyu çekmiş mi diye denetim etmiş olursunuz hem de daha hoş pişer.
Mercimek suyu çektikten sonra ocağı söndürüyoruz bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ki bulgur mercimekle birlikte özdeşip yumuşamaya başlasın.
Sonrasında bir tavaya zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıp biraz kavuruyoruz.
Hafif pembeleşinceye kadar sonrasında salçasını ekleyip bir dakika daha kavuruyoruz.
Ardından suyu çekip şişmiş mercimek ve bulgurumuzla salçamızı buluşturuyoruz.
Limon suyunu sıkıyoruz.
Bu kademede baharatlarıda ekleyebilirsiniz.
Son olarak maydanozları da ekleyip bitiriyoruz.
Şekil verip servis edebiliriz.
Mercimek köftesini karıştırırken damak zevkinize nazaran baharatların ölçülerini artırıp azaltabilirsiniz.
Yağ oranınıda tıpkı halde fazla isterseniz son evrede ekleyebilirsiniz.
Ben maydanoz kullanmadım bu seferlik siz karıştırırken bir tutam doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı