Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
3,5 su bardağı sıcak su
1, su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağından az zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet taze soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Servis için
Marul
Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimek köftesi tanımına öncelikle mercimekleri güzelce yıkayarak başlayalım.
Mercimekler yıkandıktan sonra boş bir tencereye mercimekler ve 3 ,5 su bardağı suyu aktarın.
İyice yumuşuncaya kadar haşlayın.
Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
Ayrı bir tavaya sıvı yağ aktararak ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten sonra soğan ve salçalı karışımı ek edin. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurmaya başlayın.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ek edin gereçleri güzelce karıştırın.
Köfte harcınız soğuduktan sonra tüm gereçleri yoğurun.
Parçalar alıp biçim verin. Mercimek köftelerimiz hazır marul ve limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
3,5 su bardağı sıcak su
1, su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağından az zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet taze soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Servis için
Marul
Limon
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimek köftesi tanımına öncelikle mercimekleri güzelce yıkayarak başlayalım.
Mercimekler yıkandıktan sonra boş bir tencereye mercimekler ve 3 ,5 su bardağı suyu aktarın.
İyice yumuşuncaya kadar haşlayın.
Suyunu çekince bulguru da içerisine aktararak tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekleyin.
Ayrı bir tavaya sıvı yağ aktararak ince kıydığınız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından salçayı ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Mercimekleri yarım saat dinlendirdikten sonra soğan ve salçalı karışımı ek edin. El yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde güzelce yoğurmaya başlayın.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ek edin gereçleri güzelce karıştırın.
Köfte harcınız soğuduktan sonra tüm gereçleri yoğurun.
Parçalar alıp biçim verin. Mercimek köftelerimiz hazır marul ve limonla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı