Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince kısırlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
2 büyük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (Dolu dolu olsun)
1 er çay kaşığı kimyon kırmızı tatlı toz biber karabiber pulbiber
Tuz
1 tutam maydanoz
Yeşil soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle mercimekler yıkanır ve tencereye alınır. 2 su bardağı sıcak su eklenir ağzı kapalı bir halde orta ateşte haşlanır.
Bu ortada soğanlar ince ince doğranıp yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ile kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar ağzı kapalı bir halde kavrulur.
Mercimekler suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su daha eklenir (Yani toplamda 4 su bardağı sıcak su olacak) ve karıştırılıp ocağın altı kısılır ve bu formda suyunu büsbütün çekinceye kadar pişer.
Suyunu çekince 2 su bardağı ince bulgur eklenir. Karıştırılıp kapağı kapalı formda 5. Dakika dinlendirilir. Bu ortada pembeleşen soğanlara salça ek edilir bir ölçü daha kavrulur.
Dinlenen mercimekler geniş bir kaba alınır. Salça ve soğan sosu dökülür. Baharatlar eklenir ve karıştırılır. Akabinde zeytinyağı ve bir limonun suyu da eklenip elimizle tekrar karıştırılır.
İnce doğranmış maydanoz ve yeşil doğanda ek ettikten sonra form vererek servis yapılır. Tam ölçü verdim canlar kesinlikle kaydedin ve deneyin. Afiyet olsun
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince kısırlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
2 büyük uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (Dolu dolu olsun)
1 er çay kaşığı kimyon kırmızı tatlı toz biber karabiber pulbiber
Tuz
1 tutam maydanoz
Yeşil soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle mercimekler yıkanır ve tencereye alınır. 2 su bardağı sıcak su eklenir ağzı kapalı bir halde orta ateşte haşlanır.
Bu ortada soğanlar ince ince doğranıp yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ile kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar ağzı kapalı bir halde kavrulur.
Mercimekler suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su daha eklenir (Yani toplamda 4 su bardağı sıcak su olacak) ve karıştırılıp ocağın altı kısılır ve bu formda suyunu büsbütün çekinceye kadar pişer.
Suyunu çekince 2 su bardağı ince bulgur eklenir. Karıştırılıp kapağı kapalı formda 5. Dakika dinlendirilir. Bu ortada pembeleşen soğanlara salça ek edilir bir ölçü daha kavrulur.
Dinlenen mercimekler geniş bir kaba alınır. Salça ve soğan sosu dökülür. Baharatlar eklenir ve karıştırılır. Akabinde zeytinyağı ve bir limonun suyu da eklenip elimizle tekrar karıştırılır.
İnce doğranmış maydanoz ve yeşil doğanda ek ettikten sonra form vererek servis yapılır. Tam ölçü verdim canlar kesinlikle kaydedin ve deneyin. Afiyet olsun
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı