Mercimek Koftesi Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı mercimek
1.5 su bardağı bulgur
3 su bardağı su mercimeği pişirmek için
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet limon
3 demet yeşil soğan
Marul
Maydanoz
Çay bardağından bardağından biraz eksik zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
İsot
Baharatlar vs.
Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir. Güzelce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Farklı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ek edilerek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir 1 adet limon sıkılır ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
Yeterlice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir. Gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün materyaller el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde modüller koparılır.
Köftelere form verilerek, marul dizilir.
Mercimek Koftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı mercimek
1.5 su bardağı bulgur
3 su bardağı su mercimeği pişirmek için
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet limon
3 demet yeşil soğan
Marul
Maydanoz
Çay bardağından bardağından biraz eksik zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
İsot
Baharatlar vs.
Mercimek Koftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ek edilir. Güzelce yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Farklı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ek edilerek 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir 1 adet limon sıkılır ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
Yeterlice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edilir. Gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün materyaller el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde modüller koparılır.
Köftelere form verilerek, marul dizilir.
Mercimek Koftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı