Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı soğuk su
Salçalı sosu için;
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Biraz sıvı yağ
5 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
Kimyon, pul biber, tuz (damak zevkinize göre ayarlayın )
Yarım su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye kırmızı mercimeği alalım.
Üstüne suyu ekleyip orta ateşte içerisinde az su kalana kadar kaynatalım.
Üzerine ince bulguru ekleyip altını kapatalım .
Ardından bir tavaya 2 orta boy soğan doğrayalım .Ardından hafif yağda kavuralım .
Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip karıştıralım.
Yarım bardak suyu ekleyip 2 dk kaynatıp kapatalım.
Maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayalım .
Mercimeği geniş bir kaba alıp üzerine salçalı sosu ekleyip karıştıralım.
Baharatları ve doğradığımız yeşillikleri ekleyip iyice yoğurup elimizle şekil verip servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun.
Dikkat edin;
Benim salçam ev salçası ve çok koyu olduğu için bir yemek kaşığı kullandım eğer sizin salçanız açık renkse 2 yemek kaşığı kulana bilirsiniz ,eğer 2 yemek kaşığı kullanırsanız suyu yarım bardak değil bir bardak ekleyin.
Ben bir adet et bulyon kullandım mercimeği kaynatırken daha güzel oldu ama isteğe bağlı dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı soğuk su
Salçalı sosu için;
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Biraz sıvı yağ
5 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
Kimyon, pul biber, tuz (damak zevkinize göre ayarlayın )
Yarım su bardağı su
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye kırmızı mercimeği alalım.
Üstüne suyu ekleyip orta ateşte içerisinde az su kalana kadar kaynatalım.
Üzerine ince bulguru ekleyip altını kapatalım .
Ardından bir tavaya 2 orta boy soğan doğrayalım .Ardından hafif yağda kavuralım .
Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip karıştıralım.
Yarım bardak suyu ekleyip 2 dk kaynatıp kapatalım.
Maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayalım .
Mercimeği geniş bir kaba alıp üzerine salçalı sosu ekleyip karıştıralım.
Baharatları ve doğradığımız yeşillikleri ekleyip iyice yoğurup elimizle şekil verip servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun.
Dikkat edin;
Benim salçam ev salçası ve çok koyu olduğu için bir yemek kaşığı kullandım eğer sizin salçanız açık renkse 2 yemek kaşığı kulana bilirsiniz ,eğer 2 yemek kaşığı kullanırsanız suyu yarım bardak değil bir bardak ekleyin.
Ben bir adet et bulyon kullandım mercimeği kaynatırken daha güzel oldu ama isteğe bağlı dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı