Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
5 dal taze soğan
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
(biz yoğun salçalı sevdiğimiz için 3 kaşık ekledim, zevkinize göre 2 kaşık ilave etmeniz mümkün)
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı+ soğanı kavurmak içinde 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi suyumuzla yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
İyice şişince altını kapatıp ince bulgurumuzu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dk kadar dinlendirelim.
Diğer yandan başka bir tencerede soğanlarımızı yağla kavuralım.
Salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
Salçamız iyice yumuşayıp baharatlarla harmanlanınca hazır demektir.
Hazır olan mercimek ve bulgur karışımımıza yağı, soğan karışımını ve güzelce yıkayıp hazırladığımız yeşilliklerimizi ekleyip iyice yoğuralım.
O an sıcak olma durumuna göre ilk başta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Sıkıntı yaşamayın.
Yoğurup şekil verme süresinde arzu ederseniz arada elinizi ıslatabilirsiniz. Daha kolay oluyor öylelikle.
Marul, limon, nar ekşisi ve turşu eşliğinde zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
5 dal taze soğan
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
(biz yoğun salçalı sevdiğimiz için 3 kaşık ekledim, zevkinize göre 2 kaşık ilave etmeniz mümkün)
Tuz, karabiber, pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı+ soğanı kavurmak içinde 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeğimizi suyumuzla yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
İyice şişince altını kapatıp ince bulgurumuzu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dk kadar dinlendirelim.
Diğer yandan başka bir tencerede soğanlarımızı yağla kavuralım.
Salçasını ve baharatlarını ekleyelim.
Salçamız iyice yumuşayıp baharatlarla harmanlanınca hazır demektir.
Hazır olan mercimek ve bulgur karışımımıza yağı, soğan karışımını ve güzelce yıkayıp hazırladığımız yeşilliklerimizi ekleyip iyice yoğuralım.
O an sıcak olma durumuna göre ilk başta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Sıkıntı yaşamayın.
Yoğurup şekil verme süresinde arzu ederseniz arada elinizi ıslatabilirsiniz. Daha kolay oluyor öylelikle.
Marul, limon, nar ekşisi ve turşu eşliğinde zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .
Mercimek Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı