Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1.5 çay bardağı esmer ince bulgur (normal bulgur da olur)
3.5 çay bardağı su
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 kol taze soğan
Maydanoz
Kuru nane
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle mercimeği suyla tencereye alalım .
Yumuşayana kadar kaynatıp altını kapatarak bulguru ekleyip yarım saat kadar üstü kapalı bekletelim.
Soğan ve salçaları yağda kavurup onuda soğumaya ayıralım.
Bu ortada maydanoz ve taze soğanı ince ince keselim.
Artık mercimek karışımına salça karışımını ekleyip güzelce yoğuralım .
İnce doğranmış yeşillikleri ve baharatları da ekleyip son olarak elimizle sıkarak ceviz büyüklüğündeki kesimlere form vererek yeşillik dizdiğimiz sunum tabağına dizelim.
Afiyetler olsun .
Kızım’dan not: bu gün her zamankinden daha hoş yapmalısın.
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1.5 çay bardağı esmer ince bulgur (normal bulgur da olur)
3.5 çay bardağı su
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 kol taze soğan
Maydanoz
Kuru nane
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Öncelikle mercimeği suyla tencereye alalım .
Yumuşayana kadar kaynatıp altını kapatarak bulguru ekleyip yarım saat kadar üstü kapalı bekletelim.
Soğan ve salçaları yağda kavurup onuda soğumaya ayıralım.
Bu ortada maydanoz ve taze soğanı ince ince keselim.
Artık mercimek karışımına salça karışımını ekleyip güzelce yoğuralım .
İnce doğranmış yeşillikleri ve baharatları da ekleyip son olarak elimizle sıkarak ceviz büyüklüğündeki kesimlere form vererek yeşillik dizdiğimiz sunum tabağına dizelim.
Afiyetler olsun .
Kızım’dan not: bu gün her zamankinden daha hoş yapmalısın.