Mercimek Koftesi Tarifi İcin Malzemeler
*1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince koftelik bulgur
*1 baş kuru soğan1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 demet taze soğan
*2 yemek kaşığı domates salcası cok az biber salcası da kullanabilirsiniz
*3 su bardağı su (Gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
*Yeteri kadar tuz ,kimyon, pul biber, karabiber
Mercimek Koftesi Tarifi Yapılışı Hellloooo merhabalar efenim 5 caylarının goz bebeği vazgecilmezi mercimek koftesi harika bir lezzet bayıla bayıla yiyorum vallahi buyurun sizde yapın Mercimek bayıla bayıla yiyelim haydin tarife gecelim
1
*Oncellikle mercimekler iyice yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak uzerini 3 su bardağı su ilave edilir
*İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır
*Suyunu cekince bulgur icine atılır ve yarım saat 45 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir
*Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur
*İcine salca ilave 12 dakika daha kavrularak ocaktan alınır
*Yarım saat dinlenen mercimeklere kavurduğumuz salcalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde guzelce yoğurulur
*İyice karışan kofte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekrar yoğurulur
*Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir
*Malzemelerin guzelce karışması sağlanır
*Kofte harcı biraz soğuduktan sonra butun malzemeler el ile yoğrularak yumurta buyukluğunde parcalar koparılır
*Koftelere şekil verilerek marul veya roka yaprakları uzerine dizilir
*1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince koftelik bulgur
*1 baş kuru soğan1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 demet taze soğan
*2 yemek kaşığı domates salcası cok az biber salcası da kullanabilirsiniz
*3 su bardağı su (Gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
*Yeteri kadar tuz ,kimyon, pul biber, karabiber
Mercimek Koftesi Tarifi Yapılışı Hellloooo merhabalar efenim 5 caylarının goz bebeği vazgecilmezi mercimek koftesi harika bir lezzet bayıla bayıla yiyorum vallahi buyurun sizde yapın Mercimek bayıla bayıla yiyelim haydin tarife gecelim
1
*Oncellikle mercimekler iyice yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak uzerini 3 su bardağı su ilave edilir
*İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır
*Suyunu cekince bulgur icine atılır ve yarım saat 45 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir
*Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur
*İcine salca ilave 12 dakika daha kavrularak ocaktan alınır
*Yarım saat dinlenen mercimeklere kavurduğumuz salcalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde guzelce yoğurulur
*İyice karışan kofte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek tekrar yoğurulur
*Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir
*Malzemelerin guzelce karışması sağlanır
*Kofte harcı biraz soğuduktan sonra butun malzemeler el ile yoğrularak yumurta buyukluğunde parcalar koparılır
*Koftelere şekil verilerek marul veya roka yaprakları uzerine dizilir