Mercimek Koftesi Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince koftelik bulgur
*1 baş kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*33, 5 su bardağı su
*2 5 yemek kaşığı salca (Biber veya domates karışık kullanılabilir)
*23 cay kaşığı tuz
*5 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı pul biber
*Limon (Uzeri icin)
Mercimek Koftesi Tarifi Yapılışı
1
*Mercimek koftesi yapmak icin ilk olarak mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak 33 5 su bardağı su ilave edilir
*suyunu cekip yumuşayıncaya kadar haşlanır ocaktan alınır
*Mercimekler suyunu cektikten sonra icine koftelik bulgur atılır ve 20 dk tenceremin kapağı kapatarak dinlenmeye bırakılır
*Ayrı bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kadar kavurun kavrulan soğanın icine salca ilave edilerek 2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
*Dinlenen mercimek ve koftelik bulgur karışımına kavurduğumuz salcalı soğan eklenir ve el yakmayacak kıvama gelince guzelce yoğurmaya başlayın
*İyice yoğurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edilerek tekrar yoğurulur
*Son olarak ince kıyılmış yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir ve yoğurulır
*En son şekil verip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1, 5 su bardağı ince koftelik bulgur
*1 baş kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze soğan
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*33, 5 su bardağı su
*2 5 yemek kaşığı salca (Biber veya domates karışık kullanılabilir)
*23 cay kaşığı tuz
*5 cay kaşığı kimyon
*2 cay kaşığı pul biber
*Limon (Uzeri icin)
Mercimek Koftesi Tarifi Yapılışı
1
*Mercimek koftesi yapmak icin ilk olarak mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak 33 5 su bardağı su ilave edilir
*suyunu cekip yumuşayıncaya kadar haşlanır ocaktan alınır
*Mercimekler suyunu cektikten sonra icine koftelik bulgur atılır ve 20 dk tenceremin kapağı kapatarak dinlenmeye bırakılır
*Ayrı bir tavada incecik kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kadar kavurun kavrulan soğanın icine salca ilave edilerek 2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
*Dinlenen mercimek ve koftelik bulgur karışımına kavurduğumuz salcalı soğan eklenir ve el yakmayacak kıvama gelince guzelce yoğurmaya başlayın
*İyice yoğurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edilerek tekrar yoğurulur
*Son olarak ince kıyılmış yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir ve yoğurulır
*En son şekil verip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun