Mercimek Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kuru haliyle kırmızı mercimek
Harç için;
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 silme çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Tavayı yağlamak için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Mercimek Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce mercimek ılık suda 15-20 dk bekletilir. Şişen mercimeğin suyu süzülür ve öbür materyallerle birlikte robota koyulur.
Suyu azar azar eklenerek krep hamurundan biraz daha ağır (Çünkü mercimek biraz pütürlü oluyor) lakin tavaya döktüğümüzde kaşığın ardıyla yayılabilecek kadar sıvı olacak formda bir harç hazırlanır
. Tavaya her seferinde bir yemek kaşığı zeytinyağı koyularak birebir krep yapar üzere döküp kaşığın sırtıyla yayılır. Buradaki püf nokta olabildiğince ince yaymak. Yoksa dürüm üslubu bir şey yaparken kırılabilir ve sert olur.
Diğer bir püf nokta ise öbür tarafını çevirirken kenarlardan kalkıp kalkamayacağı yoklanmalı. Bunu bir spatula yardımıyla yapabilirsiniz.
Ayrıca bu kademede spatulayı lavaşla tava ortasına kademe kademe yavaş yavaş iterek sokmalısınız ki rastgele bir yırtılma olmasın. Bu formda tavadan basitçe ayırıp, başka tarafını çevirebilirsiniz. Orta ateşte pişirilmeli.
Lavaşların yumuşak kalması için de pişirdikten çabucak sonra tabağa alınca tabağa bir poşet geçirin. Tüm bu noktalara dikkat ederseniz yumuşacık incecik sağlıklı ve lezzetli lavaşlarımız oluyor.
Ben sade yapmayı tercih ettim içine bir şeyler koyup yemek istediğimden. Siz dilerseniz baharat vb. Şeyler katabilirsiniz.
Mercimek Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kuru haliyle kırmızı mercimek
Harç için;
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 silme çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Tavayı yağlamak için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Mercimek Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce mercimek ılık suda 15-20 dk bekletilir. Şişen mercimeğin suyu süzülür ve öbür materyallerle birlikte robota koyulur.
Suyu azar azar eklenerek krep hamurundan biraz daha ağır (Çünkü mercimek biraz pütürlü oluyor) lakin tavaya döktüğümüzde kaşığın ardıyla yayılabilecek kadar sıvı olacak formda bir harç hazırlanır
. Tavaya her seferinde bir yemek kaşığı zeytinyağı koyularak birebir krep yapar üzere döküp kaşığın sırtıyla yayılır. Buradaki püf nokta olabildiğince ince yaymak. Yoksa dürüm üslubu bir şey yaparken kırılabilir ve sert olur.
Diğer bir püf nokta ise öbür tarafını çevirirken kenarlardan kalkıp kalkamayacağı yoklanmalı. Bunu bir spatula yardımıyla yapabilirsiniz.
Ayrıca bu kademede spatulayı lavaşla tava ortasına kademe kademe yavaş yavaş iterek sokmalısınız ki rastgele bir yırtılma olmasın. Bu formda tavadan basitçe ayırıp, başka tarafını çevirebilirsiniz. Orta ateşte pişirilmeli.
Lavaşların yumuşak kalması için de pişirdikten çabucak sonra tabağa alınca tabağa bir poşet geçirin. Tüm bu noktalara dikkat ederseniz yumuşacık incecik sağlıklı ve lezzetli lavaşlarımız oluyor.
Ben sade yapmayı tercih ettim içine bir şeyler koyup yemek istediğimden. Siz dilerseniz baharat vb. Şeyler katabilirsiniz.
Mercimek Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı