Mercimek Lavaş

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mercimek Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kuru haliyle kırmızı mercimek
Harç için;
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 silme çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Tavayı yağlamak için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Mercimek Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce mercimek ılık suda 15-20 dk bekletilir. Şişen mercimeğin suyu süzülür ve öbür materyallerle birlikte robota koyulur.
Suyu azar azar eklenerek krep hamurundan biraz daha ağır (Çünkü mercimek biraz pütürlü oluyor) lakin tavaya döktüğümüzde kaşığın ardıyla yayılabilecek kadar sıvı olacak formda bir harç hazırlanır
. Tavaya her seferinde bir yemek kaşığı zeytinyağı koyularak birebir krep yapar üzere döküp kaşığın sırtıyla yayılır. Buradaki püf nokta olabildiğince ince yaymak. Yoksa dürüm üslubu bir şey yaparken kırılabilir ve sert olur.
Diğer bir püf nokta ise öbür tarafını çevirirken kenarlardan kalkıp kalkamayacağı yoklanmalı. Bunu bir spatula yardımıyla yapabilirsiniz.
Ayrıca bu kademede spatulayı lavaşla tava ortasına kademe kademe yavaş yavaş iterek sokmalısınız ki rastgele bir yırtılma olmasın. Bu formda tavadan basitçe ayırıp, başka tarafını çevirebilirsiniz. Orta ateşte pişirilmeli.
Lavaşların yumuşak kalması için de pişirdikten çabucak sonra tabağa alınca tabağa bir poşet geçirin. Tüm bu noktalara dikkat ederseniz yumuşacık incecik sağlıklı ve lezzetli lavaşlarımız oluyor.
Ben sade yapmayı tercih ettim içine bir şeyler koyup yemek istediğimden. Siz dilerseniz baharat vb. Şeyler katabilirsiniz.
Mercimek Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lavaş Lahmacun (Hamur Açmayı Unutun) Tanımı İçin Gereçler 500 gr az yağlı kıyma 24 tane lavaş (12 li olanlardan toplamda 2 paket kullandım) 4 tane kuru soğan 4 tane kırmızı kapya biber 4 tane yeşil biber (acı vaya tatlı) 4 tane domates 5-6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Lavaş Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 2,5 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Lavaş Görüntülü Tanımı Yapılışı Tüm gereçleri bir ortaya getirip kulak göğsü kıvamında bir hamur yapalım. Bu hamurdan 14 adet ceviz büyüklüğünde beze çıkıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çiğ Köftelik Lavaş Tanımı İçin Materyaller 6 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz Çiğ Köftelik Lavaş Tanımı Yapılışı Yoğurt tuzu ekleyip unu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü yumuşaklığında olunca masaya un atalım hamuru 10 eş kesime bölünerek sırayla açmaya başlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler 500 gram un 150 ml su 100 ml süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Lavaş Ekmeğinden Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler 2 tane lavaş ekmegi (ben uno kullandım ) 2 tane yumurta 1 kase rendelenmiş kadar peyniri 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Kırmızı toz biber ,karabiber Lavaş Ekmeğinden Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavayı ocağa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt