Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım çay bardağından biraz fazla yeşil mercimek
2 çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük beyaz soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği yıkadıktan sonra 4 çay bardağı su ile haşlıyoruz.
Mercimek haşlanırken soğanı doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.
Soğan kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz ve 1 çay kaşığı pul biberi ekliyoruz.
Mercimek haşlandıktan sonra bulguru ekliyoruz(bulgur eklendikten sonra suyu yetersiz gelirse göz kararı kaynar su ekliyoruz).
Tuzunu da atıp pilavın pişmesini bekliyoruz.
Pilav piştikten sonra kavurduğumuz zeytinyağlı soğanı ekliyoruz.
Pilavı karıştırıp 10- 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağından biraz fazla yeşil mercimek
2 çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük beyaz soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimeği yıkadıktan sonra 4 çay bardağı su ile haşlıyoruz.
Mercimek haşlanırken soğanı doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.
Soğan kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz ve 1 çay kaşığı pul biberi ekliyoruz.
Mercimek haşlandıktan sonra bulguru ekliyoruz(bulgur eklendikten sonra suyu yetersiz gelirse göz kararı kaynar su ekliyoruz).
Tuzunu da atıp pilavın pişmesini bekliyoruz.
Pilav piştikten sonra kavurduğumuz zeytinyağlı soğanı ekliyoruz.
Pilavı karıştırıp 10- 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı