Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
4 tane yufka
Sosu için
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
İç harcı için
1 tane soğan
1 çorba kasesi haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için soğanı ince doğrayalım.
Tavamıza zeytinyağını alalım.
Soğanları kavuralım.
Kavrulan soğan üzerine haşlanmış mercimeği tuzunu ve baharatları ekleyelim.
Bir dakika kavurup altını kapatalım.
Sosu için sıvı yağ ve haşhaş ezmesini karıştıralım.
Yufkamızı 8 kesime bölelim.
Yufkamızı tezgaha alalım üzerine sos sürelim.
Haşhaş tabana döküyor ortada karıştırmayı unutmayalım sosu yağdan oluştuğu için fazla sürmeyelim yoksa böreğiniz çok yağlı olabilir.
Bir kat daha yufka koyalım onu da soslayalım.
Börek 2 kat yufkadan oluşuyor.
İçine mercimeği koyup kenarlarını az kıvırıp saralım.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 tane yufka
Sosu için
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
İç harcı için
1 tane soğan
1 çorba kasesi haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pulbiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için soğanı ince doğrayalım.
Tavamıza zeytinyağını alalım.
Soğanları kavuralım.
Kavrulan soğan üzerine haşlanmış mercimeği tuzunu ve baharatları ekleyelim.
Bir dakika kavurup altını kapatalım.
Sosu için sıvı yağ ve haşhaş ezmesini karıştıralım.
Yufkamızı 8 kesime bölelim.
Yufkamızı tezgaha alalım üzerine sos sürelim.
Haşhaş tabana döküyor ortada karıştırmayı unutmayalım sosu yağdan oluştuğu için fazla sürmeyelim yoksa böreğiniz çok yağlı olabilir.
Bir kat daha yufka koyalım onu da soslayalım.
Börek 2 kat yufkadan oluşuyor.
İçine mercimeği koyup kenarlarını az kıvırıp saralım.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Mükemmel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı