Mercimekli Karnabahar Salatası Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1-1, 5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yeşil mercimek (kuru ölçüp haşladım)
1’er tatlı kaşığı kimyon, yenibahar, kişniş, zerdeçal, zencefil, toz kırmızı biber, karabiber, tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı sıvı yağ karışımı
Ayrıyeten 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1’er tatlı kaşığı hardal tohumu ve köri, yarım limonun suyu
Sos için: 1 adet kuru soğan
Yarım limon suyu
5-6 çorba kaşığı yoğurt
Mercimekli Karnabahar Salatası Tanımı Yapılışı
Evvel mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ekleyip denetimli haşlayın çok dağılmasınlar.
Baharatı, yoğurdu, salçaları güzelce karıştırın.
Karnabahar çiçeklerini bu sosa yeterlice bulayın.
Yanmaz tavada yağı ısıtıp karnabaharları dizin.
Tabakta kalan sosu az biraz suyla temizleyip karnabaharların üzerine dökün.
Evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte karnabaharları kapak kapalı ortada sırada zıt yüz ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Karnabaharlar yumuşayıp cızırdamaya başlayınca yeniden ortada zıt yüz edip kızartın.
Şimdiiii kızaran karnabaharı ve haşlanan mercimeği harmanlayın.
Tekrar yanmaz bir tavada hardal tohumu ve köriyi yağ ile iki üç dakika kavurup yarım limon suyu sıkın ve bu karışımı karnabahar ve mercimeğe ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
Servis için kuru soğanı yemeklik doğrayıp yoğurt ve limon suyu ile karıştırın.
Servis tabağının altına bu sostan yayıp üzerine mercimekli karnabahar karışımını koyup maydanozla süsleyin. aşamalı olsa da çok lezzetli bir salata bu hatta yemek ellerinize sıhhat afiyet olsun
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1-1, 5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yeşil mercimek (kuru ölçüp haşladım)
1’er tatlı kaşığı kimyon, yenibahar, kişniş, zerdeçal, zencefil, toz kırmızı biber, karabiber, tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı sıvı yağ karışımı
Ayrıyeten 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1’er tatlı kaşığı hardal tohumu ve köri, yarım limonun suyu
Sos için: 1 adet kuru soğan
Yarım limon suyu
5-6 çorba kaşığı yoğurt
Mercimekli Karnabahar Salatası Tanımı Yapılışı
Evvel mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ekleyip denetimli haşlayın çok dağılmasınlar.
Baharatı, yoğurdu, salçaları güzelce karıştırın.
Karnabahar çiçeklerini bu sosa yeterlice bulayın.
Yanmaz tavada yağı ısıtıp karnabaharları dizin.
Tabakta kalan sosu az biraz suyla temizleyip karnabaharların üzerine dökün.
Evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca orta kısık ateşte karnabaharları kapak kapalı ortada sırada zıt yüz ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Karnabaharlar yumuşayıp cızırdamaya başlayınca yeniden ortada zıt yüz edip kızartın.
Şimdiiii kızaran karnabaharı ve haşlanan mercimeği harmanlayın.
Tekrar yanmaz bir tavada hardal tohumu ve köriyi yağ ile iki üç dakika kavurup yarım limon suyu sıkın ve bu karışımı karnabahar ve mercimeğe ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
Servis için kuru soğanı yemeklik doğrayıp yoğurt ve limon suyu ile karıştırın.
Servis tabağının altına bu sostan yayıp üzerine mercimekli karnabahar karışımını koyup maydanozla süsleyin. aşamalı olsa da çok lezzetli bir salata bu hatta yemek ellerinize sıhhat afiyet olsun