Son konular

Mereng (Beze)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta akı
1su bardağına yakın toz şeker
Çay kaşığının ucu ile azıcık tuz
Gıda boyası (İsteğe göre)

Mereng (Beze) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumurta akları çırpma kabına alınır. Tuz eklenip mikserle çırpılır.
Mikser hiç kapatılmadan toz şeker yavaş yavaş eklenir, çırpma işlemine 5 dakika devam edilir.
Şeker iyice eriyince gıda boyası kullanacaksanız eğer bir iki damla eklenir, tekrar çırpılır.
Krema kıvamına gelen karışım krema torbasına doldurulur, ucuna tırtıklı duy takılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit büyüklükte sıkılır.
Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Püf noktası: Yumurta aklarına sarısından hiç karışmasın birde buzdolabından yumurtaları hemen çıkarınca kullanmayın tarifi yapmadan en az 3 saat önce çıkarın.

Mereng (Beze) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt