Mermelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu 1, 5-2 su bardağı un
Üzeri için;
Vişne/kayısı erik marmelatı (veyahut ne isterseniz)
Mermelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm materyalleri kabımıza alalım, aldığı kadar un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim .
Sakın kabartma tozunu fazla katmayın kabarıp şekli bozulabilir.
Yuvarlak şekiller verip, ortasını çukur yapalım.
170 derece önceden ısınmış fırında alt_üst ayarda beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirelim.
İsterseniz 160 derecede pişirin fırının ayarına göre değişebilir.
Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, marmelatlarımızı ek edip 150 derecede 5 dk daha marmelatları akmaması için fırınlayıp çıkaralım.
Soğuduktan sonra erimiş çikolata sıkıyoruz çikolata sıkmadan da servis yapabilirsiniz.
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu 1, 5-2 su bardağı un
Üzeri için;
Vişne/kayısı erik marmelatı (veyahut ne isterseniz)
Mermelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Tüm materyalleri kabımıza alalım, aldığı kadar un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim .
Sakın kabartma tozunu fazla katmayın kabarıp şekli bozulabilir.
Yuvarlak şekiller verip, ortasını çukur yapalım.
170 derece önceden ısınmış fırında alt_üst ayarda beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirelim.
İsterseniz 160 derecede pişirin fırının ayarına göre değişebilir.
Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, marmelatlarımızı ek edip 150 derecede 5 dk daha marmelatları akmaması için fırınlayıp çıkaralım.
Soğuduktan sonra erimiş çikolata sıkıyoruz çikolata sıkmadan da servis yapabilirsiniz.