Son konular

Mersin Et Tantuni (Püf Noktalarıyla)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mersin Et Tantuni (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo kuzu eti(yağlı)
Tuz
Kırmızı biber
Salatası için;
1 adet iri domates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Dilerseniz sumak
Yanına;
Biber turşusu
Limon
Ayran

Mersin Et Tantuni (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Aldığım et yağlıydı. Yağını etinden ayırıp minik minik doğranır uygun bir tava yada tencereye alınıp altı kısık ateşte yağ eritilir. Böylece ekstradan yağ kullanmıyoruz tantuniye birinci püf noktası bu.
O eriye dursun öbür taraftan et minik minik doğranır.
Güzelce eriyen yağa et eklenir.
Kendi suyunu salacaktır o suyla pişirmeye bırakalım.
Daha sonra 2 su bardağı kaynar su ek edip lokum üzere pişene kadar ortada karıştırarak pişirelim.
Üzerine 1 tatlı kaşığı toz biberi ek edip suyunu tam çektirmeyelim ki et kuru olmasın ikinci puf noktası da bu.
Tuzunu altını kapatmadan 1 dk evvel atalım ki etler sertleşmesin buda üçüncü puf noktamız.
Salatası için soğan soyulur ince ince doğranır, genişçe bir kaba alınır güzelce ovulur.
Üzeri su doldurulup suyu sıkılır ki midemizi rahatsız etmesin.
Ben soğanı her vakit için bu türlü kullanırım. Domates ince ince doğranır.Maydanoz doğranır.
Somon ekmeğimiz bölünür içi açılıp bir tarafı etin yağına batırılır, evvel et sonra domates soğan ve maydanoz eklenir.
Yanına limon, biber turşusu ve ayranla servis yapılır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt