Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
1,5 kilo yağsız dana kuşbaşı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
8 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ 2
çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pişen etin suyu
Mersin Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı eti yıkıyorum büyük bir tencereye 4 su bardağı kaynar su koyup eti de içine bırakıyorum fokur fokur kaynayan etin kefini çıkartıyoruz yani şöyle etin köpük köpük olan kısmını sürekli süzgeçle alıyoruz.
En son eti süzüp düdüklü tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı tepeleme tuz koyup 30 dak pişiriyoruz.
Diğer tarafta arzuya göre soğan garnitürü ve küp küp doğranmış domates hazırlıyoruz.
Pişen etleri süzüp küp küp doğrayıp küçültüp 2 çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz saç tavaya aktarıp baharatları koyup şöyle bir çeviriyoruz.
En son etleri tavanın etrafına yığıp ortada yağın birikmesini sağlıyoruz.
Ortada biriken yağa 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber döküyoruz.
Daha sonra bir su bardağı etin suyunu azar azar serpiştire serpiştire kıvam almasını sağlıyoruz tavanın ortasında biriken toz biberli yağa ekmekleri banıp biberli ekmek olmasını sağlıyoruz.
Ekmeği servis tabağına alıp sırasıyla bir sıra et bir sıra soğan garnitürü bir sıra küp doğranmış domates sıralayıp servis ediyoruz. Afiyetler olsun ben köy ekmeği tercih ettim sizler ( sandviç ekmek baget ekmek ) tercih edebilirsiniz.
Mersin Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1,5 kilo yağsız dana kuşbaşı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
8 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvı yağ 2
çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pişen etin suyu
Mersin Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kuşbaşı eti yıkıyorum büyük bir tencereye 4 su bardağı kaynar su koyup eti de içine bırakıyorum fokur fokur kaynayan etin kefini çıkartıyoruz yani şöyle etin köpük köpük olan kısmını sürekli süzgeçle alıyoruz.
En son eti süzüp düdüklü tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı tepeleme tuz koyup 30 dak pişiriyoruz.
Diğer tarafta arzuya göre soğan garnitürü ve küp küp doğranmış domates hazırlıyoruz.
Pişen etleri süzüp küp küp doğrayıp küçültüp 2 çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz saç tavaya aktarıp baharatları koyup şöyle bir çeviriyoruz.
En son etleri tavanın etrafına yığıp ortada yağın birikmesini sağlıyoruz.
Ortada biriken yağa 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber döküyoruz.
Daha sonra bir su bardağı etin suyunu azar azar serpiştire serpiştire kıvam almasını sağlıyoruz tavanın ortasında biriken toz biberli yağa ekmekleri banıp biberli ekmek olmasını sağlıyoruz.
Ekmeği servis tabağına alıp sırasıyla bir sıra et bir sıra soğan garnitürü bir sıra küp doğranmış domates sıralayıp servis ediyoruz. Afiyetler olsun ben köy ekmeği tercih ettim sizler ( sandviç ekmek baget ekmek ) tercih edebilirsiniz.
Mersin Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı