Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti için :
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
İçerisine:
1 su bardağı çok yeterli çekilmiş yer fıstığı (tuzsuz)
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbet gerecini uygun bir kaba alıp karıştırarak şekerini eritelim. Bir kenarı alalım tencereye yağları alalım.
Eriyince üzerine un ve irmiği ekleyip hoş bir renk alana kadar orta ateşte kavuralım. İstediğimiz renge ulaşmak üzereyken robottan geçirdiğimiz yer fıstığını ek edelim.
Bir iki dakikada o halde kavurup ocağın altını büsbütün kısalım ve şerbetini azar azar ek edip bir yandan da karıştıralım.
Şerbetini güzelce çekip toparlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
Helvamız hazır ben servis esnasında da üzerine çok az tahin gezdirip fıstık kırığı serptim sevdiğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun
Not: fıstığı robottan geçirirken fotoğraftaki üzere olması gerekir toz üzere dağılmamalı toplanır kıvamda olmalı lezzetini arttırıyor bu yüzden âlâ çektirin lütfen sıcak, ılık yemenizi tavsiye ederim mükemmeldi gerçekten soğuyunca da çok yumuşak oluyo lakin bu helva sıcak,ılık olunca güya daha bi lezzetleniyortarif için burcunun mutfağına teşekkür ederim.
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Yarım su bardağı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti için :
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
İçerisine:
1 su bardağı çok yeterli çekilmiş yer fıstığı (tuzsuz)
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbet gerecini uygun bir kaba alıp karıştırarak şekerini eritelim. Bir kenarı alalım tencereye yağları alalım.
Eriyince üzerine un ve irmiği ekleyip hoş bir renk alana kadar orta ateşte kavuralım. İstediğimiz renge ulaşmak üzereyken robottan geçirdiğimiz yer fıstığını ek edelim.
Bir iki dakikada o halde kavurup ocağın altını büsbütün kısalım ve şerbetini azar azar ek edip bir yandan da karıştıralım.
Şerbetini güzelce çekip toparlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
Helvamız hazır ben servis esnasında da üzerine çok az tahin gezdirip fıstık kırığı serptim sevdiğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun
Not: fıstığı robottan geçirirken fotoğraftaki üzere olması gerekir toz üzere dağılmamalı toplanır kıvamda olmalı lezzetini arttırıyor bu yüzden âlâ çektirin lütfen sıcak, ılık yemenizi tavsiye ederim mükemmeldi gerçekten soğuyunca da çok yumuşak oluyo lakin bu helva sıcak,ılık olunca güya daha bi lezzetleniyortarif için burcunun mutfağına teşekkür ederim.
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı