Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 tane soğan
1 tane kapya biber
1 tane köy biberi
1 tane büyük domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1.5 su bardağı sıcak su
Nane
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı bulgur
1 tane soğan
1 tane kapya biber
1 tane köy biberi
1 tane büyük domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1.5 su bardağı sıcak su
Nane
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı