Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
1 soğan
Yarım su bardağı yazdan domates
4- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Yarım yemek kaşığı salça
1 kırmızı kapya biber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanlarımızı doğrayarak tenceremize alalım sıvı yağını ekleyip kavuralım.
Ardından doğramış olduğunuz biberleri de ekleyip kavuralım.
Daha sonra salçasını karabiber, pul biber, kimyonu ekleyip biraz daha kavuralım.
Domateslerimizi ekleyip karıştıralım.
Yıkadığımız bulguru da ek edilir.
2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Bulgular göz göz olana kadar biraz yüksek ateşte pişirelim.
Daha sonra orta ateşte suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pişirin
Arzu eden yüksek ateşten sonra direk kısık ateşte pişene kadar pişirebilir
Piştikten sonra tenceremizin kapağını açıp 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.
Kağıt havlu ile kapatarak güzelce tenceremizi kapatalım.
Daha sonra saralım 10 dakika dinlensin
Tenceremizin kapağını açıp karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
1 soğan
Yarım su bardağı yazdan domates
4- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Yarım yemek kaşığı salça
1 kırmızı kapya biber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanlarımızı doğrayarak tenceremize alalım sıvı yağını ekleyip kavuralım.
Ardından doğramış olduğunuz biberleri de ekleyip kavuralım.
Daha sonra salçasını karabiber, pul biber, kimyonu ekleyip biraz daha kavuralım.
Domateslerimizi ekleyip karıştıralım.
Yıkadığımız bulguru da ek edilir.
2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Bulgular göz göz olana kadar biraz yüksek ateşte pişirelim.
Daha sonra orta ateşte suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pişirin
Arzu eden yüksek ateşten sonra direk kısık ateşte pişene kadar pişirebilir
Piştikten sonra tenceremizin kapağını açıp 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.
Kağıt havlu ile kapatarak güzelce tenceremizi kapatalım.
Daha sonra saralım 10 dakika dinlensin
Tenceremizin kapağını açıp karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı