Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı soğuk su (Artı 1 su bardağı domates rendesi kullandığım halde normal su miktarı yeterli geldi)
1 çay bardağı zeytinyağı (Tereyağı da kullanılabilir)
2-3 domates (Rendelenmiş şekilde bir su bardağı oldu)
2-3 yeşil-kırmızı biber
Salça (Domates ve biber kullandım)
1 baş soğan
1 çay kaşığı kimyon (Miktar damak zevkine göre ayarlanabilir, istenirse konmayabilir)
3 çay kaşığı nane (Damak zevkine göre)
Tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yağda yumuşayana kadar kavrulur. Rendelenmiş domatesler (Küp küp doğranarak da kullanılabilir. Bu şekilde bulgurla birlikte atılır) ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar üç-beş dakika pişirilir.
Nişastası gidene kadar yıkanmış bulgur, biberler, nane, kimyon ve tuz eklenir. Malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Suyu eklenir (Biber ve domatesler bu esnada atılırsa, piştikten sonra biraz diri kalmaları sebebiyle yemeği daha estetik gösterir)
Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyu iyice çekene kadar pişirilir. Yöremcenin iri pilavlık bulgurunu kullandım.
Normal su miktarı, artı bir bardak domates rendesine rağmen yeterli geldi. Bulguruna göre fark edeceğinden önce üç bardak soğuk su, diri kalırsa kalan bir bardak su, sıcak olarak eklenir. En az 10 dakika dinlendirilir.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı soğuk su (Artı 1 su bardağı domates rendesi kullandığım halde normal su miktarı yeterli geldi)
1 çay bardağı zeytinyağı (Tereyağı da kullanılabilir)
2-3 domates (Rendelenmiş şekilde bir su bardağı oldu)
2-3 yeşil-kırmızı biber
Salça (Domates ve biber kullandım)
1 baş soğan
1 çay kaşığı kimyon (Miktar damak zevkine göre ayarlanabilir, istenirse konmayabilir)
3 çay kaşığı nane (Damak zevkine göre)
Tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yağda yumuşayana kadar kavrulur. Rendelenmiş domatesler (Küp küp doğranarak da kullanılabilir. Bu şekilde bulgurla birlikte atılır) ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar üç-beş dakika pişirilir.
Nişastası gidene kadar yıkanmış bulgur, biberler, nane, kimyon ve tuz eklenir. Malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Suyu eklenir (Biber ve domatesler bu esnada atılırsa, piştikten sonra biraz diri kalmaları sebebiyle yemeği daha estetik gösterir)
Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyu iyice çekene kadar pişirilir. Yöremcenin iri pilavlık bulgurunu kullandım.
Normal su miktarı, artı bir bardak domates rendesine rağmen yeterli geldi. Bulguruna göre fark edeceğinden önce üç bardak soğuk su, diri kalırsa kalan bir bardak su, sıcak olarak eklenir. En az 10 dakika dinlendirilir.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı