Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça (Varsa ekstra 1 tatlı kaşığı biber salçası)
3 adet domates
Tuz
İsteğe göre karabiber kimyon kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz
Zeytin yağı ( zeytin yağı yoksa normal yağda olabilir)
Tavuk suyu
3 su bardağı sıcak su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize yağımızı koyuyoruz, biraz kızınca soğanı kavuruyoruz.
Doğranmış biberlerimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından salçamızı ekleyip, biraz kavuralım (Baharat kullanacaksanız salçayla beraber ekleyebilirsiniz)
Üzerine doğranmış domatesleri ekliyoruz (İsterseniz rendeleyipte koyabilirsiniz )
Yıkanmış olan bulgurumuzu ekleyip, karıştıralım.
Üzerine suyu koyduktan sonra tuz ve tavuk suyunu ilave edip, karıştıralım. Ocağı yüksek ateşi ayarlayıp tencerenin kapağına kapatalım, kaynadıktan sonra altını ocağın altını kısalım.
Bulgurumuz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, üzerine kağıt havluyu kapatarak 10 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça (Varsa ekstra 1 tatlı kaşığı biber salçası)
3 adet domates
Tuz
İsteğe göre karabiber kimyon kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz
Zeytin yağı ( zeytin yağı yoksa normal yağda olabilir)
Tavuk suyu
3 su bardağı sıcak su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremize yağımızı koyuyoruz, biraz kızınca soğanı kavuruyoruz.
Doğranmış biberlerimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Ardından salçamızı ekleyip, biraz kavuralım (Baharat kullanacaksanız salçayla beraber ekleyebilirsiniz)
Üzerine doğranmış domatesleri ekliyoruz (İsterseniz rendeleyipte koyabilirsiniz )
Yıkanmış olan bulgurumuzu ekleyip, karıştıralım.
Üzerine suyu koyduktan sonra tuz ve tavuk suyunu ilave edip, karıştıralım. Ocağı yüksek ateşi ayarlayıp tencerenin kapağına kapatalım, kaynadıktan sonra altını ocağın altını kısalım.
Bulgurumuz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, üzerine kağıt havluyu kapatarak 10 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı