Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kırmızı biber
2 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeklik doğradığımız eti, soğanı yağda kavuralım.
Ardından doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
Ardından, yıkanmış pirinci de ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
3 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve pirinç göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım.
Dinlenen pilavımızı karıştır ben yanına cacık ve turşu ile servis ettim. Afiyet olsun.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kırmızı biber
2 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeklik doğradığımız eti, soğanı yağda kavuralım.
Ardından doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
Ardından, yıkanmış pirinci de ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
3 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve pirinç göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım.
Dinlenen pilavımızı karıştır ben yanına cacık ve turşu ile servis ettim. Afiyet olsun.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı