Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1.5 bardak pilavlık bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 adet büyük kapya biber
3 adet köy biberi
2 adet domates (küçük doğranmış)
3 yemek kaşığı domates rendesi
1’er tatlı kaşığı domates-biber salçası
2-3 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kimyon ve pul biber
İsteğe bağlı kuru nane (ben eklemedim)
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 kaşık zeytinyağ
2.5 bardak su
Süslemek için maydanoz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur bolca yıkanır. Süzgüye alınır.
Kuru soğan ince doğranır.
Domates rendelenir.
Tüm yazılı sebzeler küp şeklinde doğranır.
Sarımsak, soğan biraz kızdırılmış zeytinyağa atılır.
Rengi değişip yumuşayınca kimyon, karabiber, pul biber ve 1’er tatlı kaşığı salça eklenir.
Üzerine kapya, yeşil biber ilave edilir.
Biraz yumuşayan sebzelerin üzerine önce domatesler daha sonra yıkanmış bulgur ilave edilerek tahta kaşıkla tüm sebzeler çevrilir. Tuz atılır.
Üzerine domates rendesi ve üstüne çıkana kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
Bu pilavın en büyük özelliği bol sebzeli ve hafif sulu olması.
Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapılır.
Herkese afiyetler olsun.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1.5 bardak pilavlık bulgur
1 adet iri kuru soğan
1 adet büyük kapya biber
3 adet köy biberi
2 adet domates (küçük doğranmış)
3 yemek kaşığı domates rendesi
1’er tatlı kaşığı domates-biber salçası
2-3 diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kimyon ve pul biber
İsteğe bağlı kuru nane (ben eklemedim)
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 kaşık zeytinyağ
2.5 bardak su
Süslemek için maydanoz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur bolca yıkanır. Süzgüye alınır.
Kuru soğan ince doğranır.
Domates rendelenir.
Tüm yazılı sebzeler küp şeklinde doğranır.
Sarımsak, soğan biraz kızdırılmış zeytinyağa atılır.
Rengi değişip yumuşayınca kimyon, karabiber, pul biber ve 1’er tatlı kaşığı salça eklenir.
Üzerine kapya, yeşil biber ilave edilir.
Biraz yumuşayan sebzelerin üzerine önce domatesler daha sonra yıkanmış bulgur ilave edilerek tahta kaşıkla tüm sebzeler çevrilir. Tuz atılır.
Üzerine domates rendesi ve üstüne çıkana kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
Bu pilavın en büyük özelliği bol sebzeli ve hafif sulu olması.
Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapılır.
Herkese afiyetler olsun.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı