Meyhane Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 büyük uzunluk domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pilav tenceremize sıvı yağ, küp küp doğranmış soğanı, küçük doğranmış biberleri koyup kavuralım.
Üzerine bulguru ekleyip kavuralım.
Küp küp doğranmış domatesi de ekleyip kavuralım.
Kavrulan domateslerin üzerine salçayı ekleyip kavuralım yeterlice karıştıralım.
Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım, tuz ve naneyi ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp 15 20 dk ortası yavaşına alıp pişmesini bekleyelim.
Altını kapattığımız pilavı 10 dk dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 büyük uzunluk domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pilav tenceremize sıvı yağ, küp küp doğranmış soğanı, küçük doğranmış biberleri koyup kavuralım.
Üzerine bulguru ekleyip kavuralım.
Küp küp doğranmış domatesi de ekleyip kavuralım.
Kavrulan domateslerin üzerine salçayı ekleyip kavuralım yeterlice karıştıralım.
Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştıralım, tuz ve naneyi ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp 15 20 dk ortası yavaşına alıp pişmesini bekleyelim.
Altını kapattığımız pilavı 10 dk dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun