Meyve Soslu Haytayla nasıl yapılır
Meyve Soslu Haytalya yapılışı
Haytayla Tatlısı Malzemeleri
55 yemek kaşığı buğday nişatası
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı toz şeker (şurubu icin)
imagesmeyvesosluhaytaylatarifiresimli5ad404246aaaa
Haytayla Tarifi
Bir ceşit muhallebi olan haytayla, ozellikle Şanlıurfa, Kutahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır Adanada bici bici, Urfada fazıla olarak bilinir Mutlaka şurupla birlikte servise sunulur Haytalayı yapmak icin, sut, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun Kısık ateşte tahta bir kaşıkla surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kaynamaya başladıktan 12 dakika sonra ocaktan alın Kenar uzunluğu yaklaşık 25 santim olan kare bir cam kabın icini suyla ıslatın Pişirdiğiniz haytalyayı kaba boşaltın Kaşığın tersiyle uzerini duzeltip uzerine pudra şekerlerini serpin ve buzdolabında en az 1 gece bekletin Diğer taraftan, vişne suyunu derin, geniş bir kaseye koyun, tozşekeri ekleyin Tel cırpıcı ya da catal yardımıyla surekli karıştırarak şekeri eritin Buzdolabında iyice donan haytayla muhallebiyi cıkarın Uzerine soğuk şurubu gezdirin İsterseniz dilimleyerek ya da kaşıkla servis yapabilirsiniz İsterseniz uzerine badem, cilek, uzum gibi taze meyvelerden de dilimleyip susleyebilirsiniz
alıntı
Meyve Soslu Haytalya yapılışı
Haytayla Tatlısı Malzemeleri
55 yemek kaşığı buğday nişatası
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı toz şeker (şurubu icin)
imagesmeyvesosluhaytaylatarifiresimli5ad404246aaaa
Haytayla Tarifi
Bir ceşit muhallebi olan haytayla, ozellikle Şanlıurfa, Kutahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır Adanada bici bici, Urfada fazıla olarak bilinir Mutlaka şurupla birlikte servise sunulur Haytalayı yapmak icin, sut, buğday nişastası ve vanilyayı orta boy bir tencereye koyun Kısık ateşte tahta bir kaşıkla surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Kaynamaya başladıktan 12 dakika sonra ocaktan alın Kenar uzunluğu yaklaşık 25 santim olan kare bir cam kabın icini suyla ıslatın Pişirdiğiniz haytalyayı kaba boşaltın Kaşığın tersiyle uzerini duzeltip uzerine pudra şekerlerini serpin ve buzdolabında en az 1 gece bekletin Diğer taraftan, vişne suyunu derin, geniş bir kaseye koyun, tozşekeri ekleyin Tel cırpıcı ya da catal yardımıyla surekli karıştırarak şekeri eritin Buzdolabında iyice donan haytayla muhallebiyi cıkarın Uzerine soğuk şurubu gezdirin İsterseniz dilimleyerek ya da kaşıkla servis yapabilirsiniz İsterseniz uzerine badem, cilek, uzum gibi taze meyvelerden de dilimleyip susleyebilirsiniz
alıntı