Meyveli Çikolatalar Tanımı İçin Gereçler
120 gram beyaz çikolata
220 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
5 tane küçük dilimlenmiş kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 tane küçük doğranmış lokum
Renkli draje
Yumuşak şeker
Fındık
Badem
Meyveli Çikolatalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Beyaz çikolata ve sütlü çikolata başka tencerelerde benmari tarzı eritilir (Çaydanlıkta kaynayan suyun üzerine küçük bir tencere koyulur çikolatalar tencerenin içinde eritilir)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer yemek kaşığı aralıklı olarak çikolata koyulur ve kaşıkla hafif yayılır, yuvarlak hal verilir.
Üzerlerine istediğiniz biçimde kuru meyve, kuruyemiş, drajeler, yumuşak şeker dizilir.
Buzlukta 5 dakika çikolata sertleşene kadar bekletilir. Servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Meyveli Çikolatalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
120 gram beyaz çikolata
220 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
5 tane küçük dilimlenmiş kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 tane küçük doğranmış lokum
Renkli draje
Yumuşak şeker
Fındık
Badem
Meyveli Çikolatalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Beyaz çikolata ve sütlü çikolata başka tencerelerde benmari tarzı eritilir (Çaydanlıkta kaynayan suyun üzerine küçük bir tencere koyulur çikolatalar tencerenin içinde eritilir)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer yemek kaşığı aralıklı olarak çikolata koyulur ve kaşıkla hafif yayılır, yuvarlak hal verilir.
Üzerlerine istediğiniz biçimde kuru meyve, kuruyemiş, drajeler, yumuşak şeker dizilir.
Buzlukta 5 dakika çikolata sertleşene kadar bekletilir. Servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Meyveli Çikolatalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı