Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
150 gram tereyağ
1 yumurta yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2,5 su bardağı un
Kreması için;
500ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
1 poşet kremşanti
Üzerini süslemek için;
İstediğiniz mevsim meyveleri
Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapalım. Yoğurma kabına tereyağı yumurta, şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim karıştıralım. Üzerine unuda azar azar ekleyip, yoğurmaya başlayalım ve sert bir hamur elde edene kadar uygunca yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru streç sinema e saralım ve dinlenmesi için 1saat buz dolabında bekletelim.
Kreması için; tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyip karıştıralım yoğunlaşıp, kıvam alana kadar pişir altını kapat.
Üzerine vanilya ve tereyağını da ekle düzgünce karıştır soğuması için dinlenmeye bırak krema oda sıcaklığına gelince üzerine bir poşet kremşantiyi de mikserle uygunca çırp, kremamız hazır.
Dinlenen hamuru ortadan ikiye böl tezgaha yağlı kağıt ser üzerine hamuru koy onun üzerine de yağlı kağıt serip, merdaneyle çok kalın olmayacak halde aç.
Kalıplarının genişliğine nazaran küçük yuvarlak bir kaseyle kes kestiğin hamurları güzelce kalıbına yerleştir fazlasını al hepsini tıpkı formda yap.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişir. Piştikten sonra ortalarına krem sür ve üzerini istediğin meyvelerle süsler şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
150 gram tereyağ
1 yumurta yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2,5 su bardağı un
Kreması için;
500ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
1 poşet kremşanti
Üzerini süslemek için;
İstediğiniz mevsim meyveleri
Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurunu yapalım. Yoğurma kabına tereyağı yumurta, şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim karıştıralım. Üzerine unuda azar azar ekleyip, yoğurmaya başlayalım ve sert bir hamur elde edene kadar uygunca yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru streç sinema e saralım ve dinlenmesi için 1saat buz dolabında bekletelim.
Kreması için; tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyip karıştıralım yoğunlaşıp, kıvam alana kadar pişir altını kapat.
Üzerine vanilya ve tereyağını da ekle düzgünce karıştır soğuması için dinlenmeye bırak krema oda sıcaklığına gelince üzerine bir poşet kremşantiyi de mikserle uygunca çırp, kremamız hazır.
Dinlenen hamuru ortadan ikiye böl tezgaha yağlı kağıt ser üzerine hamuru koy onun üzerine de yağlı kağıt serip, merdaneyle çok kalın olmayacak halde aç.
Kalıplarının genişliğine nazaran küçük yuvarlak bir kaseyle kes kestiğin hamurları güzelce kalıbına yerleştir fazlasını al hepsini tıpkı formda yap.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişir. Piştikten sonra ortalarına krem sür ve üzerini istediğin meyvelerle süsler şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı