Meyveli Tartolet Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
150 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kreması için
500 ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağ
1 paket kremşanti
Üzeri için
Dilediğiniz meyve ve çikolatalar olabilir.
Meyveli Tartolet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yoğurma kabına tereyağı, yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim. Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç sinema ile saralım ve dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Kreması için tenceremize süt, mısır nişastası ve şekeri ekleyerek karıştıralım. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Kaynayıp göz göz olan kremamızın altını kapatarak içerisine vanilya ve tereyağı ekleyelim, güzelce karıştıralım. Kremamız oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şantiyi ek edelim ve çırpalım.
Üzerinin kabuklanmaması için streçleyelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Tezgaha bir modül pişirme kağıdı alıp hamurumuzu üzerine yerleştirelim.
Bıçak yardımı ile iki eşit kesime keselim. Kesimlerden evvel bir adedini elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatalım ve merdane yardımı ile hamurumuzu yuvarlak bir biçimde açalım.
Kâfi inceliğe gelen hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve yuvarlak bir kase ile kullanacağımız tartolet kalıplarına nazaran hamurumuzu keselim.
Daire halinde kestiğimiz hamurlarımızı alalım ve kalıplarımızın içerisine yerleştirelim. Kenarlarda kalan fazla hamuru ayıralım.
Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım. Öbür hamurumuza da sırası ile tıpkı süreçleri uygulayalım.
Tartoletlerimizi evvelden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kremamızı dolaptan alalım ve sıkma torbamızın içerisine dolduralım.
Pişen tartoletlerimizi aksi çevirerek kalıptan çıkartalım. Servis tabağımıza alarak birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim. Birinci sıcaklığı çıkan tartoletlerimizin ortasına kremamızdan sıkalım.
Üzerini meyveler ile dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hamuru için
150 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kreması için
500 ml süt
Yarım su bardağından biraz fazla mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağ
1 paket kremşanti
Üzeri için
Dilediğiniz meyve ve çikolatalar olabilir.
Meyveli Tartolet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yoğurma kabına tereyağı, yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim. Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç sinema ile saralım ve dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Kreması için tenceremize süt, mısır nişastası ve şekeri ekleyerek karıştıralım. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Kaynayıp göz göz olan kremamızın altını kapatarak içerisine vanilya ve tereyağı ekleyelim, güzelce karıştıralım. Kremamız oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şantiyi ek edelim ve çırpalım.
Üzerinin kabuklanmaması için streçleyelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Tezgaha bir modül pişirme kağıdı alıp hamurumuzu üzerine yerleştirelim.
Bıçak yardımı ile iki eşit kesime keselim. Kesimlerden evvel bir adedini elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatalım ve merdane yardımı ile hamurumuzu yuvarlak bir biçimde açalım.
Kâfi inceliğe gelen hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve yuvarlak bir kase ile kullanacağımız tartolet kalıplarına nazaran hamurumuzu keselim.
Daire halinde kestiğimiz hamurlarımızı alalım ve kalıplarımızın içerisine yerleştirelim. Kenarlarda kalan fazla hamuru ayıralım.
Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım. Öbür hamurumuza da sırası ile tıpkı süreçleri uygulayalım.
Tartoletlerimizi evvelden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kremamızı dolaptan alalım ve sıkma torbamızın içerisine dolduralım.
Pişen tartoletlerimizi aksi çevirerek kalıptan çıkartalım. Servis tabağımıza alarak birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim. Birinci sıcaklığı çıkan tartoletlerimizin ortasına kremamızdan sıkalım.
Üzerini meyveler ile dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.